Donald Trump Death Note İçin 10 Trilyon Dolar Önerdi

Manga serisinin yeni bölümünde akla gelmeyecek bir sahneye yer verildi.

Artık kültleşen korku drama temalı manga serisi Death Note, ilginç bir sahne ile okuyucularının karşısına çıktı. Yeni bölümde Donald Trump Death Note için Kira’ya 10 trilyon dolar önerdi.

Orijinal Death Note manga serisi 2007 yılında tamamlanmıştı. Daha sonra animeye dönüştürülen seri, dünya çapında milyonlarca kişiye ulaşmıştı. 2007 yılından sonra ise seri için yeni mangalar, diziler ve filmler yapılmaya devam edilmişti. 2007’den sonra yayınlanan yeni içeriklerin bazıları -anime gibi- çok sevilirken, bazıları ise gereksiz ve anlamsız bulunmuştu. Sevilen seri için yayınlanan yeni manga bölümünü ise bu ikilemde nereye oturtacağımızı şaşırdık.

Orijinal Death Note mangasında, ölüm meleklerinden bir tanesi isimler yazdığı defteri bilerek Dünya’ya düşürüyordu. Defterini bırakan Ryuk isimli melek, sonrasında defterin yeni sahibinin yanına yerleşiyordu. Bir insanın eline geçen defterin özel gücü ise üstüne ismi yazılan kişiyi öldürebilmesiydi. Örneğin; deftere Ramazan Tugay Kahraman – 20 Şubat 2020 saat 20.00’da trafik kazasında ölecek yazıldığında, ölüm yazıldığı gibi gerçekleşiyordu.


BURADAN SONRASI SPOİLER!


Donald Trump Death Note için neden 10 trilyon dolar ödedi?

Hayranlar arasında Death Note: Never Complete olarak anılmaya başlanan yeni bölümde ise Ryuk yine elma sevdasının peşinden gidiyordu. Dünya’ya geri dönen Ryuk, Minoru Tanaka isimli biriyle tanışıyor ve defteri ona veriyordu. Karşılığında ise yiyebileceği kadar elma alıyordu.

Anlaşmanın ardından Tanaka, defteri açık artırma ile satışa çıkarma kararı alıyordu. Bir Japon televizyon kanalında gerçekleşen açık artırmaya ise dünyanın iki büyük devleti katılıyordu: Çin Halk Cumhuriyeti ve Amerika Birleşik Devletleri.

donald trump death note açıklama manga

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile ABD Başkanı Donald Trump arasında geçen açık artırma 10 trilyon dolara kadar çıkıyordu. Açık artırmanın sonunda ise kazanan Donald Trump oluyordu ve defterin sahibi olarak ilan ediliyordu. Buna rağmen Ryuk’un başka planları da vardı.

Ryuk, defterin asıl sahibi olarak yeni bir kural getirdiğini açık artırma sonrasında açıklamıştı. Death Note’u satın alan ya da satan biri olursa, ani ölümle yüz yüze gelecekti. Kısaca Donald Trump, defteri kullanması durumunda ilk ölen kişi olacaktır.


İlginizi çekebilir: Ölen arkadaşlarının cenazesini loot’ladılar


Yine de defter ABD’nin eline geçmişti ve başkanın bir açıklama yapması gerekiyordu: Donald Trump ise televizyon kameralarının karşısına çıkmak zorunda kaldı. Yaptığı açıklama ise şu şekildeydi: “Defteri 500 milyon dolar ödeyerek satın aldık; ama onu kullanmayacağım. Onu kullanmayarak kendimi aziz seviyesine getireceğim.”

Death Note için ilginç bir geri dönüş tasarlayan Tsugumi Ohba, böylece güncel siyasi ilişkileri de manga serisinin içine ilk defa yedirmiş oldu.

Exit mobile version