Diablo 4’te Sınıf ve Seviye Atlama Rehberi

RPG türünün en iyi örneklerinden biri olan Diablo 4, sınıf sistemi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Peki nedir bu sistem?

Diablo 4, karanlık atmosferiyle kuşkusuz RPG severleri en çok cezbeden oyunlardan biri. Bu oyunda beş farklı kahramandan birini seçerek zindanlara dalabilir, görevleri tamamlayabilir ve D4 güçlendirmeleriyle karakterinizi beş farklı zorluk seviyesinde geliştirebilirsiniz.

Tek başınıza veya dört kişilik gruplar halinde oynayabileceğiniz Diablo 4, grup halinde oynadığınızda, haritalardaki yaratık sayısının artması gibi dinamik özellikler sunuyor. Bu doğrultuda zorluk seviyesi yükseldikçe görevler ve bölüm sayıları sabit kalırken, düşmanlar güçleniyor, savunmanız zayıflıyor ve düşmanlardan elde ettiğiniz eşyaların kalitesi artıyor.

Cehennem zorluk seviyesini aştıktan sonra ise diğer oyunculara karşı PVP savaşlarına ve özel canavar istişlarına katılarak oyunun son aşamasını deneyimleyebilirsiniz. Bu istişlardan elde edilen malzemeleri işleyerek D4 altını kazanabilirsiniz.

Diablo 4’teki Sınıflar

Adeta geçmişten gelen bir kültüre sahip olan D4, projenin önceki sürümlerini oynayan tüm oyunculara tanıdık gelecek beş oyun sınıfı sunuyor. Blizzard, tıpkı Diablo 3’te olduğu gibi, zamanla daha fazla sınıf eklemeyi planlıyor.

Oyunda her karakter, hem grup hem de bireysel becerilere sahip olacak şekilde tasarlanmıştır, bu da onları ister tek başınıza ister arkadaşlarınızla birlikte oynayın, seviye atlatmayı kolaylaştırır.

Barbar

Bu savaşçı, düşmanların arasına hızla koşup onları toplu ve tekli saldırılarla yok edebilir. Sınıfın ana özelliği, verdiği ve aldığı hasardan biriken ve herhangi bir oyun durumunda, hasarı ve hayatta kalma yeteneğini önemli ölçüde artırmayı sağlayan “öfke”dir (rage).

Bir Barbar, κυριολεκτικά her tür silahla savaşa girebilir ve silah ustalığının pasif yeteneği sayesinde saldırısını yüzde 10 artırabilir. Ancak, barbarın özel yetenekleri nedeniyle daha da güçlenecek olan kılıçlar, topuzlar ve baltalar kadar büyü değnekleriyle etkili olmayacaktır.

Rakipleri kontrol etme, onları yere serme, sersemletme ve savaşta mesafeyi hızla değiştirme fırsatına sahip olacaksınız. Barbar sınıfının dezavantajı, her zaman yakın dövüşte olmasıdır ve oyuncuyla temas ettiğinde patlayan intihar canavarlarından ölümcül hasar almamak için, sürekli etrafındaki düşmanları kontrol etmeniz gerekir.

Mage

Büyücü sınıfı Diablo 4’te güçlendirme ile iyi başa çıkıyor, ancak başlangıçta mana puanlarıyla ilgili zorluklar yaşayabilir. Büyücüler için hasarın kendisi güçlü ve istikrarlıdır, ancak mana tüketimi yüksek olacak ve geri kazanımı minimum düzeyde olacaktır.

Durum ileride; özellik puanlarına yatırım yaparak, silahları güçlendirerek, büyü okullarından birinin yeteneklerini geliştirerek, düşmanlarla temas halinde mana artışı sağlayan taşlar ve rünler yerleştirerek düzelecektir. Toplamda, büyücü bir büyü okulu seçer (ateş, buz ve yıldırım seçenekleri vardır).

Tek bir büyü okulunu seçmek tavsiye edilmez, çünkü Nightmare ve Hell zorluk seviyelerinde canavarlar dirençler ya da immunity (tam bağışıklık) geliştirmeye başlayacaktır. Bu, alınan hasarı azaltma yeteneği sunar. Eğer sadece ateşe odaklanırsanız, ilk iki zorluk seviyesini hızlı bir şekilde geçersiniz, ancak Nightmare seviyesinden itibaren ilk sorunlar başlayacaktır.

Elbette, altın ödeyerek becerileri yeniden eğitebilirsiniz, ancak tüm oyuncuların belirli becerilere bonus veren silahları seçtiği düşünüldüğünde, bunlar işe yaramaz hale gelecektir. Biraz hasardan fedakarlık edip iki büyü okulu seçmek daha iyidir – örneğin, buz ve ateş. Düşmanın bağışıklıklarını kırmak için daha iyi bir şansınız her zaman olacaktır.

Tabii ki, farklı beceriler için silah sorunu çözmeniz gerekecek, ancak karakterin envanterinde iki profili hızlıca değiştirmek bu işlemi hızlandırabilir. Deneyimli oyuncular ise, dikkati dağılmadan bunu Diablo 4’teki güçlendirmeler esnasında da başarabilirler.

Necromancer

Bu, ölülerle etkileşime giren ve gücünü zayıflatan büyüler kullanan karanlık bir büyücüdür. Bu özellikler onu, ister tek başına ister grup halinde oynarken, yeni başlayanlar için ideal bir kahraman haline getirir.

Bir büyücü gibi, sadece güçlendirilmiş bir ölüler ordusu çağırmakla kalmayıp, aynı zamanda rakiplerinizi zayıflatarak onların işlerini kolaylaştırmak için de becerilerinizi tek bir yapıya değil, iki ayrı yapıya dağıtmak daha iyidir.

Necromancer iki tür kaynak kullanır – öz ve cesetler. Öz, düşmanlarınızı zayıflatacak ve sağlığınızı elinden alacak lanetler yapmak için ihtiyaç duyulan biriken bir kaynaktır.

Canavarlar yanınızda öldüğünde, cesetler otomatik olarak dolacak ve masrafları size ait olmak üzere iskeletler, golemler ve liçler yetiştirebileceksiniz. Düşmanlarınızı yok ettikçe, kaynağınız kendi kendine üretilecektir.

Bu, tek oyunculu oyun ve D4’de seviye atlama için ideal bir kahramandır. Tek yapmanız gereken kölelerinizi çağırmak, sayılarını artırmak için ordunuzun becerilerini geliştirmek ve sonra kendi hayatınızı izlemeye odaklanıp, canavarlarınızın tüm işi yapmasına izin vermektir.

Necromancer’ın kendisi hasara karşı oldukça savunmasız olduğu ve öldüğünde tüm ordusunun öleceği için, yalnızca büyük hasara sahip ve menzilli savaş yapan düşmanlardan sakınmalısınız.

Druid

Druid’i karanlık büyücü sınıfı necromancer’ın aydınlık bir zıttı gibi düşünmek mümkün. Druid’i seçmeniz durumunda yanınıza savaşacak ayı, geyik gibi hayvanların yanı sıra kuşları da yardıma çağırabileceksiniz.

Tükenebilir bir niteliği olması (ruhlar) nedeniyle, druid doğanın bir parçası olabilecek ve bu hayvanların özelliklerini kazanarak bir ayıya veya kurda dönüşebilecek.

Ayı yavaş ve sakar fakat güçlü ve dayanıklıdır, iyi hasar verir ve yüksek bir hayatta kalma şansına sahiptir. Kurt hızlı ve çeviktir, ayrıca yüksek bir kritik saldırı şansına sahiptir ancak aldığı ağır hasar sonrası kendini iyileştiremez.

Yardımcı yetenekleri seçerek sınıfınızı geliştirmeyi seçerseniz kendinizi ve dostlarınızı bile iyileştirebilirsiniz. Fakat Diablo 4’te hasardan ve ucuz güçlendirme potansiyelinden ödün vermemek adına iki yetenek dalı seçmeniz daha iyidir.

Demon Hunter

Eğer yakın dövüş ve menzilli saldırıyı aynı anda sunan bir sınıf istiyorsanız, Demon Hunter tam da size göre. Hançerlerle hasarı artırılmış ve sarsıcı yeteneklere sahip bir suikastçı veya tekil ve toplu yeteneklere sahip bir okçu olabilirsiniz.

Bir Demon Hunter için, farklı silah türleri nedeniyle iki gelişim dalı seçmek zordur. Seçilen türe büyülü hasar veren taşlar ve rünler yerleştirmek çok daha iyidir, böylece fiziksel hasara karşı bağışıklıysanız, düşmana hızlı bir şekilde vurursunuz. büyü işini yapana kadar.

Oyun tarzınıza göre seçim yapın.  Okçu olmak daha kolaydır, çünkü çoğu düşmanı uzaktan kolayca yok edebilir, ancak her zaman yanınızda bir ok stoğuna ihtiyacınız vardır.

Daha düşük atış hızı, ancak daha fazla hasar istiyorsanız, bir tatar yayı alın, aksi takdirde bir yay alın. Hançer Ustası, savaşta kendinden emin hissetmek için yüksek hareket kabiliyetine ve güçlü hasara sahip olacaktır, ancak ilk seviyeler zor olabilir.

 

Exit mobile version