Daenerys Game of Thrones’un Sonu Hakkında Konuştu

Daenerys rolünü canlandıran Emilia Clarke dizinin sonu hakkında açıklama yaptı.

daenerys game of thrones'un sonu

Daenerys Game of Thrones’un sonu hakkında ilk defa konuştu. Ünlü aktris Emilia Clarke, dizinin sonunda yaşananlar hakkında ne hissettiğini samimi şekilde açıkladı.

Bugüne kadar en çok izlenen televizyon dizilerinden bir tanesi olan Game of Thrones, George R.R. Martin tarafından yazılan aynı isimli kitap serisinden uyarlanmıştı. Westeros ve Essos isimli hayali kıtalarda geçen, daha çok Westeros’taki Yedi Krallık üzerine yoğunlaşan hikayede, temelde birbirleri ile iktidar mücadelesi veren hanedanlar konu alınıyordu.

Entrikanın bitmek bilmediği, taht mücadelesinde her türlü imkanın seferber edildiği olaylar üzerine kurulu dizi, hayranlarına harika anlar yaşatmıştı.

Müthiş sezonların ardından dizi hakkında en çok konuşulan kısımların başında ise son sezon geliyordu. Serinin yazarı George R.R. Martin, biraz parayı vurmasından biraz da yaşlılıktan, son sezonun konu edineceği olayları içeren kitabını bir türlü tamamlayamamıştı.


İlginizi çekebilir: God of War Netflix dizisi olabilir


Dizinin yapımcıları David Benioff ve D. B. Weiss ise yakaladıkları ilgiyi kaybetmemek adına, son sezonu kitap olmadan hazırlamışlardı.

Devasa bir kitap serisinin üzerine kurulu bölümlerin güzelliğinin yanı sıra biraz aceleye getirilmiş son sezon, neredeyse kimseyi tatmin etmemişti.

Senaryoya R.R. Martin yardım etmesine karşın, son dakikalarda yaşananlar bir türlü aklımıza yatmamıştı. Bu sefer dizinin önemli karakterlerinden Daenerys’e can veren Emilia Clarke, dizinin son sezonu hakkında açıklamalar yaptı.

Daenerys Game of Thrones’un sonu hakkında neler hissettiğini açıkladı

The Sunday Times isimli mecraya konuşan Clarke, açıklamalarına biraz olsun diplomatik şekilde başladı ve dizinin sonu hakkında ne düşündüğü sorusuna şu cevabı verdi: “İlk okuduğumda nasıl hissettiğimi biliyorum ve her fırsatta, diğer insanların ne söyleyebileceğini çok fazla düşünmemeye çalıştım; ama hayranların ne düşünebileceğini her zaman aklımdaydı. Çünkü her şeyi onlar için yaptık ve onlar bizi başarılı kılanlardı, yani… bu sadece biraz kibar, değil mi?”

Canlandırdığı karakter hakkında da konulan Emilia Clarke, “Onu anlayabildim. Onun gibi hissedebildim. Ve evet, Jon Snow’un bir şeyle uğraşmak zorunda olmasından rahatsız mıydım? … Yanına kar kaldı [get away with murder, İngilizce kullanılan ve yanına kar kalmak anlamına gelen bir deyim]  – gerçek manasıyla.”

Ayrıca Clarke, son sezonun biraz daha uzun ve diyaloglarla dolu olmasını istediğini de söyledi. Yine de yapımcıların neden bu yolu seçmediğini anladığını, “Şovun sansasyonel doğası, muhtemelen, büyük miktarda yayın süresi verilmesine rağmen bunu kaldırmazdı. Mantıklı olan bu şekilde yapılmasıydı.” şeklinde ifade etti. Yani ünlü oyuncu, son sezon olmasından ötürü insanların diyaloglardan çok olayın hızlıca çözülmesi gerektiğini anladığını söyledi. Son olarak Emilia Clarke, “Son sezonu biraz daha uzatabilirdik” şeklinde sözlerini tamamladı.

Kısaca Emilia Clarke, birçok Game of Thrones hayranının söylediği gibi son sezonun geçiştirildiğini ve sansasyonu artırmak adına birçok olayın işlenmediğini dile getirmiş oldu.

Exit mobile version