Cyberpunk 2077 Tüm Sonlar! Nasıl Erişilir?

Hangi yoldan gideceğinizi siz belirleyeceksiniz.

Cyberpunk 2077‘de yapacağınız seçimler dahilinde birden fazla son ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Cyberpunk 2077 seçimlerle dolu ve bunların hepsi önemli olmasa da bazıları muazzam derede dikkat çekici. Bu seçeneklerin çoğu Cyberpunk 2077 ‘nin sonunu kapsıyor. Ne yapmaya karar verdiğiniz ve kiminle yapmaya karar verdiğiniz, Cyberpunk’ın son perdesine yaklaşırken seçeneklerinizi değiştirirken, aynı zamanda kendi akıbetinizi de evrende belirliyor.


İlginizi Çekebilir: Cyberpunk 2077 İlişkiler! Kimlerle İlişki Yaşayabilirsiniz?


Cyberpunk’ın tüm sonlarına hakkında bilmeniz gereken tüm bilgileri derledik. Dönüşü Olmayan Noktadan önce yapmanız gereken her şeyi açıklayan yan görev kılavuzumuza başvurduğunuzdan emin olun, böylece olası tüm bitiş seçeneklerinin kilidini açtığınızdan emin olabilirsiniz. Açıkçası, bu yazı çok büyük spoilerlar içeriyor. Gerekli olmayan bilgileri minimumda tutmaya çalışacağız.

Cyberpunk 2077’nin sonlarını organik olarak deneyimlemek istiyorsanız, şimdi okumayı bırakmanızı öneririz.

Cyberpunk 2077 Tüm Sonlar

Seçimlerinizin Cyberpunk 2077’nin mevcut finallerini etkilediği birkaç nokta var. Her şey, Nocturn OP55N1 ana görevinin Dönüş Yok Noktası’ndan sonra Hanako Arasaka ile yaptığınız sohbetle başlıyor. Bundan kısa bir süre sonra, Vik’in ameliyathanesine geri dönecek ve ardından nasıl ilerleyeceğiniz konusunda bir karar vermek için Misty’le balkona çıkacaksınız.

Burada, oyun sırasında yaptıklarınıza bağlı olarak birkaç seçenek elde edeceksiniz. Diğer karakterlerle romantik bir ilişki başlattıysanız, onları son bir kez arama şansınız olacak. Bundan sonra, Mikoshi’yle hangi yoldan gideceğinizi seçmeniz gerekecek.

Varsayılan yol, diğerlerinin hiçbirinin kilidini açmazsanız, Hanako’nun anlaşmasını kabul edeceğiniz yol. Johnny’nin yan görevlerini Chippin ‘In ve Blistering Love’ı tamamladıysanız, Johnny sizi V’nin vücudunun kontrolünü ele geçirmesine ve Rogue ile Arasaka Tower’a saldırmasına izin vermeye ikna etmeye çalışacaktır. Panam’ın görev serisini tamamladıysanız, Aldecaldos’tan yardım çağırma seçeneğiniz olacak.

Ayrıca, iki yol daha var. Bunlardan biri gizli son diğeriyse üst düzey bir uğraş gerektiriyor. Bunları aşağıda tartışacağız.

Cyberpunk 2077

Hanako’s Deal

Hanako’nun anlaşmasını kabul ederseniz, Arasaka’nın kontrolü için kardeşi Yorinobu ile savaşmasına yardım ettiğiniz şirket odaklı bir son elde edeceksiniz. Plan, V’nin Yorinobu hakkında Arasaka yönetim kuruluna tanıklık etmesi. Unutma ki bu sonla başa çıkarsanız, temelde Johnny’ye sırtınızı dönüyorsunuz. Bu seçenek, biyoçipin çıkarılması için en iyi şansınızı temsil edebilir, ancak Mikoshi’yi yok etme fırsatı elde etmenizi engeller.


İlginizi Çekebilir: Cyberpunk 2077 Türkçe Platin Kupa Rehberi!


Hanako ile başa çıkma seçimini yaptığınızda, şirketi kardeşi Yorinobu’nun elinden alması için büyük ölçüde ona yardım etmeye dayalı bir son elde edeceksiniz. Sizi sona götüren görevler de Play It Safe hikaye görevi sırasındaki seçimlerinize bağlı olarak biraz farklı gidiyor. Takemura’yı bu görev sırasında kurtardıysanız, size yardım etmek için yanınızda olacak ve bu da bu sonu önemli ölçüde kolaylaştıracak. Aksi takdirde, çok daha az işe yarayan Hellman ile uğraşmanız gerekecek.

Arkadaşınız Panam

Panam’ın görev serisini tamamlamak sizi Aldecaldos ile iyi bir hale getirecek ve Arasaka Kulesi’ne doğru savaşmak için Göçebelerden destek almanıza ve bir iyilik yapmanıza olanak tanıyacak. Panam ile romantik bir ilişki içindeyseniz, Aldecaldos ile bu sefer birden fazla görevde bir sürü zaman geçireceksiniz.

Birkaç görev boyunca, sonunda Arasaka’da savaşacak ve Alt Cunningham’ın yardımıyla Mikoshi’ye gireceksiniz. Mikoshi’ye vardığınızda, sonunu belirleyen başka bir seçeneğiniz daha olacak: Alt ile Cyberspace’e giriş yapın ve Johnny’nin vücudunuzu ele geçirmesine veya vücudunuza dönüp belirsiz bir kaderle yüzleşmesine izin verin. Her seçim farklı bir son görevi ile sonuçlanacak ve size eylemlerinizin sonuçları hakkında bir fikir verecektir.

V’nin vücuduna dönmesini seçerseniz, Aldecaldos’u yoğun bir şekilde içerecek olan All Along the Watchtower sonunu alacaksınız. Johnny bedeni kendi himayesi altına alırsa, New Dawn Fades sonunu göreceksiniz.

Rouge’un Baskını

Johnny’nin kendine ait bir planı var: Misty’nin haplarını alıyorsunuz, vücudunuzun kontrolünü Johnny’ye veriyorsunuz ve 50 yıl önce yaptığı gibi Arasaka Kulesi’ne baskın yapmasına izin veriyorsunuz. Johnny’nin planı, Rogue’u arayıp doğruca kuleye çıkmak. Size kuleye kadar eşlik edecek başka bir paralı asker olan Weyland ile ekip kuracaksınız. Siz vardıktan sonra, Weyland başını belaya sokacak ve onun peşinden gitmeyi seçip seçmemeniz görevin gidişatını etkileyecektir.


İlginizi Çekebilir: Cyberpunk 2077 Hileleri!


Sonunda, Mikoshi’ye varacaksınız ve Panam bitiminde olduğu gibi, bir seçenekle karşılaşacaksınız: Johnny’yi Siber Uzaya gönder ve V’yi vücuduna geri gönder ya da V, Siber Uzaya giderken Johnny’nin vücudu almasına izin ver. Johnny bedeni alırsa, Panam yolunda olduğu gibi New Dawn Fades sonunu göreceksiniz. V vücuduna geri dönerse, Night City efsanesi olarak anılacak.

Direniş Yolu

Tüm final görevlerini atlamanıza ve başkalarını tehlikeye atmak yerine V’nin yolculuğunu sonlandırmanıza izin veren bir son var. Seçiminizi yapmak için Misty’s binasının çatısına gittiğinizde, “Tüm bunlara son verebilir miyiz?” seçeneğini seçin. Tahmin edebileceğiniz gibi, bu yolda V kaderiyle savaşmamaya karar veriyor, bunun yerine Arasaka Tower’da hiç girişimde bulunmadan ve biyoçipi çıkarmadan işleri bitirmeyi seçiyor.

Bunun yerine, hayatını tabancasıyla bitiriyor, sizi doğrudan son jeneriğe ve etkileşimde bulunduğunuz karakterlerden bir dizi mesaja götürüyor. Hepsi V’ye ne olduğunu duyuyor ve neler olduğuna dair çeşitli fikirlere sahipler, birkaçı kararınızın düşündüğünüzün ötesinde etkileri olduğuna dair oldukça ilginç noktalara değinmekte.

Gizli Son

Erişebileceğiniz bir son daha var, “Don’t Fear The Reaper” adıyla biliniyor, ancak bulması ve tamamlaması oldukça zor. Gerçek manasıyla ZOR! Bu son, Johnny ile sağlam bir pozitif ilişkiye sahip olmanızı gerektirir ve size Arasaka Tower’a başkalarının hayatını riske atmadan saldırı şansı verir – sizi önemli bir dezavantaja sokar. Johnny’nin belirttiği gibi, bu aslında bir intihar koşusu ve mevcut en sert final olarak nitelendirilebilir.

Bu sona erişmek için Chippin ‘In yan görevi sırasında önemli bir anda belirli diyalog seçimleri yapmanız gerekir. Tüm detayları aşağıda bulabilirsiniz.


İlginizi Çekebilir: Cyberpunk 2077 PS Store’dan Kaldırıldı! Şimdi Ne Olacak?


Ana hikaye görevinin tüm yollarını tamamladıktan sonra bu yan göreve erişebileceksiniz – Evelyn Parker’ın izini sürmek, Anders Hellman’ı bulup sorgulamak ve Hanako Arasaka ile buluşmak. Bunu yaptıktan sonra, Tapeworm hikaye görevini tamamlayacaksınız. Bu Johnny ile Chippin ‘In’in görevinin kilidini açacak. Göreve esnasında, bazı özel diyalog seçimleri yapmanız gerekecek.

Gizli Sona Giden Yol

Rogue ayrıldıktan sonra Johnny ile petrol yataklarına gidin ve şu seçimleri yapın:

Bundan sonra, Johnny ve Rogue’un bir randevuya çıktığı Blistering Love yan görevinin kilidini açacaksınız. Bu görevi tamamlayın. Johnny ile çatı katındaki konuşmaya ulaşana kadar Nocturne Op55N1 ile devam edin.

Johnny’nin Rogue ile Arasaka Tower’ı ele geçirmesine izin verin. Johnny emin olup olmadığınızı sorduğunda, gerçek zamanla tam 5 dakika boyunca cevap vermeyin. Bir süre sonra Johnny size yeni bir seçenek sunacak: İkiniz Arasaka Tower’ı tek başınıza ele geçireceksiniz. Don’t Fear The Reaper sonuna erişmek için bu seçeneği seçin.

Size yardım edecek kimse olmadan birinci sınıf düşmanlarla karşılaşacaksınız, bu da bunu oyundaki en zorlu görevlerden biri haline getiriyor. Dahası, ölürseniz, oyun sizi direkt jeneriğe atacak. Don’t Fear The Reaper görevinde yalnızca bir şansınız var. Bu yüzden hazır olduğunuzdan emin olun. V’nin seviyesini yükseltmek ve kendinizi olabildiğince dirençli hale getirmek için en üst düzey ekipmanlar üretmenizi ve olabildiğince çok yan görevi tamamlamanızı öneririz.


İlginizi Çekebilir: Tüm CD Projekt RED Oyunları ve Puanları


Gizli Sonu bitirmek, başka türlü elde edemeyeceğiniz içeriklerin kilidini açar, bu nedenle, özellikle oyunlarda zoru seviyorsanız denemeye değer.

Jenerik

Cyberpunk 2077’nin seçimlerinizle değişen oldukça dinamik bir jenerik yapısı var. Her bir karakter kararlarınızın onları nasıl etkilediği hakkında bir dizi sesli mesaj paylaşıyor. Ayrıca, Dream On görevini tamamladıysanız Jefferson Peralez veya Aldecaldos üyeleri gibi, hikayelerini etkilediğiniz birkaç karakter de görmeniz muhtemel bu jenerikte. Bu mesajlarda, oyundaki yolunuza, oyun sonuna bağlı olarak farklılıklar gösterebilir. Jenerik kısmını es geçmemenizi şiddetle öneririm sevgili Turuncu Levye takipçileri.

Finalde çalan ve oyunun çıkış fragmanını da süsleyen Never Fade Away müziğine aşağıda yer alan oynatıcıdan ulaşabilirsiniz. Favori müziklerimden biri oldu. En son Death Stranding’in müziklerine bağlı yaşıyordum ama Never Fade Away… Bendeki yeri başka…


Diğer Cyberpunk 2077 içeriklerimize yukarda yer alan bağlantılar aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version