Crash Bandicoot 4 Hakkında Neredeyse Her Şey Sızdı

Crash Bandicoot 4 için çalışmalar bir hayli ilerlemiş...

Crash Bandicoot 4: It’s About Time için çok ciddi sızıntılar geldi. Henüz resmi olarak açıklanmayan oyunun, ara sahnelerinden onlarca görsel sızdırıldı. Sızdırılan görsellerle birlikte oyunun geliştirilmeye başlandığı tam olarak ortaya çıkarken, neredeyse bittiğini de öğrenmiş olduk.

1996 yılında hayatımıza giren Crash Bandicoot serisi, ilk yıllarında Naughty Dog tarafından PlayStation konsolları için geliştiriliyor ve Sony tarafından yayınlanıyordu. Kendine has tarzıyla önemli bir oyuncu kitlesine ulaşmayı başaran platformu oyunu, milyonlarca kopya satmıştı.


İlginizi çekebilir: The Last of Us Part II İnceleme Yazısı


2001 yılında hakları Vivendi Games tarafından satın alınan seri, üçüncü parti olarak geliştirilmeye başlanmıştı. Crash Bandicoot: The Wrath of Cortex ile birlikte bir tür değişime giren Crash, eski günlerini aratacağının sinyallerini de vermeye başlamıştı. 2001 ile 2007 yılları arasında Vivendi’nin farklı denemeleriyle tekrar tekrar oyuncularla buluşan Crash, 2008 yılındaysa Activision’a geçmişti.

Serinin isim haklarını satın alan Activision, uzun yıllar bekledikten sonra 2017 yılında N. Sane Trilogy ismi verilen yeniden yapım paketiyle karşımıza çıkmıştı. Oyuncular tarafından alkışlarla karşılanan paket sonrasında, Activision’n seriyi devam ettireceğine kesin gözüyle bakılıyordu.

Crash Bandicoot 4: It’s About Time yakında geliyor

Crash Bandicoot söylentileri, Tayvan Derecelendirme Kurumu resmi internet sayfası üzerinde yayınlanan rapor sonrasında başlamıştı. Ülkede satılacak oyunları ve diğer eğlence ürünlerini derecelendiren kurum, resmi sayfasında yeni Crash oyununa da yer vermişti.

Ardından Kaliforniya merkezli oyun stüdyosu Toys for Bob, resmi Twitter hesabı üzerinden şunları yazmıştı: “It’s almost TIME. More info on our next game is coming June 22!” Türkçeye, “Zamanı neredeyse geldi. Yeni oyunumuz hakkında daha fazla bilgi 22 Haziran’da gelecek.”

Bu açıklamanın hemen sonrasında 4chan isimli internet sitesi üzerinde Crash Bandicoot: It’s About Time isimli oyun hakkında ilk görseller paylaşılmaya başlandı. Oyunun tanıtım videosundan ya da bir ara sahnesinden alınan görseller, üst üste internet üzerinde dolaşmaya başladı.

Crash Bandicoot 4: It’s About Time çıkış tarihi

İlk görsellerin ardından yeni oyuna dair kapak tasarımı da gün yüzüne çıktı. Kapak tasarımıyla birlikte Crash 4’ün PlayStation’ın yanı sıra Xbox için de geliştirildiği görülmüş oldu. Daha önce Skylanders oyunlarını geliştiren Toys for Bob isimli oyun stüdyosunun geliştirdiği ve Activision’ın yayıncılığını üstlendiği yapım, merakla beklenir oldu.

Yine aynı sızıntılarda oyunun çıkış tarihi de gün yüzüne çıktı. Yayınlanan fotoğraflara göre yeni oyun 9 Ekim 2020 tarihinde oyuncularla buluşacak.

Toys for Bob tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklamaya göre ise yeni oyuna dair resmi açıklama 22 Haziran tarihinde gelecek. Bu tarihe kadar gün yüzüne çıkan görsellerin ve diğer bilgilerin asıl oyunda kendine yer bulamamış olabileceğini söylemeden geçmeyelim.


Peki, siz Crash 4 hakkında neler düşünüyorsunuz? Activision tarafından geliştirilen ilk büyük çaplı Crash Bandicoot oyunu, bizleri eski günlere götürür mü? Yorumlarınızı hemen aşağıda yer alan yorum bölümünden bizlere iletebileceğiniz gibi Turuncu Levye Facebook grubu üzerinde de diğer oyuncularla fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version