CD Projekt, Survivor Kararını Verdi: Ortalık Karışacak!

Dominik'de sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde...

Konuyla alakalı yaptığımız ilk haberin ardından takipçilerimizin de yardımıyla konuyla alakalı, Acun ile CD Projekt RED Davalık mı Oluyor? yazısını sizlerle paylaşmıştık. Ardından olayı derinlemesine öğrenmek için CD Projekt RED hukuk bürosu ile iletişime geçen takipçimiz bizimle yeni ve çarpıcı bir mail paylaştı.

CD Projekt RED Hukuk Bürosu’ndan Kuba Jankowski‘den gelen mail ile CD Projekt RED Acun Ilıcalı arasındaki telif durumunu daha net bir şekilde öğrenmiş olduk. Bize ulaşan mail, CD Projekt RED’in konuyla alakalı bir aksiyon alacağı fikrinin oluşmasına sebep oldu.

Haberimizin devamında konunun ayrıntılarına ulaşabilirsiniz.


İlginizi Çekebilir: Survivor The Witcher 3 Müzikleri Kullanarak İzleyenleri Şaşırttı


CD Projekt Red Acun Ilıcalı Telif Anlaşmazlığında Son Durum Ne?

CD Projekt RED Acun Ilıcalı

Merhaba,  

Bu konuyla ilgili olarak bize ulaştığınız için teşekkür ederiz. Youtube’da video yayınlandıktan kısa bir süre sonra Türk hayranlarımız tarafından bu durumdan haberdar olduk. Türk “Survivor” yapımcısı, The Witcher 3: Wild Hunt müziğini fragmanında kullanmak için uygun bir lisans alamadı ve bu nedenle CD Projekt S.A. telif haklarını ihlal etti.

Bu durumun netleştirileceğini umuyoruz.  

Saygılarımla Kuba


Edindiğimiz bu bilgilerin ardından süreci takip etmeye devam edeceğiz. CD Projekt RED Acun Ilıcalı arasındaki devam eden bu sürecin zamanla daha da gözler önüne serileceği çok açık.

Bu süreç boyunca hukuken bir karar verilmediği sürece herhangi bir tarafı suçlamayı doğru bulmuyoruz. Ancak yazışmalar gösteriyor ki önümüzdeki günlerde başka ayrıntılar ile yeni haberler yayınlamaya devam edeceğiz. Umarız her iki şirket de bu anlaşmazlıkta ortak bir karara varır. Çünkü hem CD Projekt Red’in ülkemize bakışının hem de Türk Televizyonlarının en sevilen programlarını üreten şirketin zedelenmesini istemeyiz.

CD Projekt RED, Survivor ile İlgili Nasıl Bir Hamlede Bulunabilir?

Önümüzdeki günlerde, Witcher’ın yapımcısının konuya yaklaşımı bize gösteriyor ki bu iki dev şirket, telif ile ilgili iletişime geçecekler. Peki bu görüşmeler nelere sebep olabilir?

CD Projekt RED direkt olarak şirket ya da Acunmedya Hukuk Bürosuyla telif ile ilgili görüşmelere başlayacaktır. Agresif bir tutum sergileyerek ceza isteminde bulunabilecek olan şirketin tek seçeneği bu değil.

Bu iki şirket arasında yapılacak uzun vadeli bir anlaşma ile haklar satın alınıp daha uzun yıllar Türk Televizyonları’nda The Witcher 3 müzikleri duymaya devam da edebiliriz. Belki de hepimizin aklında yer eden ‘Survivor Müzikleri’ klişesi bize çok tanıdık gelen müzikler ile yer değiştirir.


İlginizi Çekebilir: (Hediyeli Video) Logitech G513 Carbon, G502 Hero ve G432 İncelemesi!


Siz de bu süreç ve konu ile alakalı fikirlerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz. Hemen aşağıda bulunan yorumlar kısmında görüşlerinizi okumak isteriz. Ayrıca sosyal medya hesaplarımızdan yaptığımız paylaşımların altında da sohbete katılabilirsiniz.

Exit mobile version