Bobby Kotick’in Microsoft Gaming’ten Ayrılış Tarihi Belli Oldu

Bir devir daha sona eriyor...

Bugün Microsoft tarafından yapılan duyuru ile Activision Blizzard Üst Yöneticisi Bobby Kotick’in Microsoft Gaming’den ayrılış tarihi belli oldu. Ayrıca şirket içinde organizasyonel değişiklik de söz konusu. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Microsoft Reklamlı Game Pass Planı Üzerinde Çalışıyor


Bildiğiniz gibi olaylı Activision Blizzard satın alımı, Ekim ayında CMA tarafından verilen onay ile tamamlanmıştı. Bunun sonucunda da Call of Duty yayıncısı, bünyesindeki Treyarch Studios, Raven Software, High Moon, Beenox, Sledgehammer Games, Infinity Ward, Demonware, Digital Legends, Activision Publishing, Blizzard Entertainment, Toys for Bob, Radical Entertainment ve Major League Gaming stüdyoları ve bağlantılı olarak Call of Duty, Warcraft, Candy Crush, Tony Hawk, Diablo, Overwatch, Spyro, Hearthstone, Guitar Hero, Crash Bandicoot, StarCraft ve çok daha fazlası ile Microsoft ile birleşmişti.

Bu satın alım sonrasında Üst Yönetici Bobby Kotick ve diğer yüksek dereceli yöneticiler istifa edecekler iken Kotick 2023 yılının sonuna kadar mevcut pozisyonunda kalacak ve geçiş sürecinde yardımcı olmak adına Microsoft Gaming Üst Yöneticisi Phil Spencer’a rapor verecekti.

Bobby Kotick’in Microsoft Gaming’den Ayrılış Tarihi Ne Zaman?

Bugün yapılan yeni duyuru ile başta Activision Üst Yönetici Bobby Kotick ve Activision Blizzard baş iletişimler amiri Lulu Meservey ve Blizzard Entertainment ve King başkan yardımcısı Humam Sakhnini, olmak üzere diğer bütün yöneticilerinin ayrılış zamanları netlik kazandı.

CMA Activision Blizzard Satın Alımı İçin Şartlı Onay Verdi

Buna göre, Kotick ve Sakhnini 29 Aralık 2023 tarihi itibarıyla Microsoft Gaming ile yollarını ayıracaklar iken, Meservey ise 2024 yılının Ocak ayının sonuna kadar görevinde kalmaya devam edecek. Diğer yöneticiler de 2024 yılının Mart ayına kadar mevcut görevlerin kalmaya devam edecekler.

Öte yandan, Activision Blizzard çatısı altında Microsoft Gaming ile uyumlu olarak çalışılabilmesi için de organizasyonel değişiklikler yapılacak. Öyle ki, Thomas Tippl (Başkan Yardımcısı, Activision Blizzard), Rob Kostich (Başkan, Activision Publishing), Mike Ybarra (Başkan, Blizzard Entertainment), and Tjodolf Sommestad (Başkan, King), artık Matt Booty’ye (Başkan, Oyun İçeriği ve Stüdyoları) rapor verecekler.

Brian Bulatao (İdari İşler Amiri) Dave McCarthy’ye (Baş Operasyonlar Amiri), Julie Hodges (İnsan Kaynakları Şefi) Cynthia Per-Lee’ye (Şirket Başkan Yardımcısı, Oyun İnsan Kaynakları), Grant Dixton (Baş Hukuk Amiri) Linda Norman’a (Şirket Başkan Yardımcısı, Gaming CELA), Armin Zerza (Finans Direktörü) Tim Stuart’a (Şirket Başkan Yardımcısı, Finans) rapor verecek.

Exit mobile version