Beklentilerinizi Düşük Tutun! Pek Çok Oyun Ertelenecek

Atış serbest değil sevgili oyun geliştiricileri...

Moral bozucu olmak istemiyorum ama 2021 video oyunları için gerçek anlamıyla garip bir yıl olacak. Sadece yeni nesil konsolların ilk tam yılı değil, koronavirüs salgınının da etkisini göreceğimiz bir yıl olacak. Beklentilerinizi Düşük Tutun! Pek Çok Oyun Ertelenecek. En azından Dünya Sağlık Örgütü’nün paylaştığı veriler bunu işaret ediyor.


İlginizi Çekebilir: Merakla Beklediğimiz 10 Oyun (2021)


2021’i çıkış yılı olarak işaretleyen tüm büyük bütçeli yapımlar, koronavirüs nedeniyle 2022’ye sarkabilir. Geliştirme sürecinde yaşanan aksaklıklar ve birçok yapımın şimdiden süresiz erteleme alması da bunun habercisi.

Beklentilerinizi Düşük Tutun! Pek Çok Oyun Ertelenecek

Bu yılın en merakla beklenen oyunlarından biri olan Hogwarts Legacy 2022’ye ertelendi. Riders Republic ise, “bu yılın ilerleyen günlerinde” etiketiyle kayıplara karıştı. Büyük ölçüde bittiğine inanılan bir oyun olan Outriders bile, sürekli ertelenme haberleriyle gündeme geliyor. Bu ay piyasaya sürülmesi beklenen Far Cry 6’nın artık resmi bir çıkış tarihi bile yok!

Dürüst olmak gerekirse, her yılın başında gecikmeler oluyor, ancak sağduyu, bunun sadece bir başlangıç olduğu yönünde uyarılarda bulunuyor.

Mart ayının ötesinde, işler özellikle belirsizleşiyor ve God of War Ragnarok gibi dikkat çeken yapımlara kaş kaldırmamak zor. Özel oyun etkinlikleri olmadığından, yayıncıların gelecek projeler hakkında herhangi bir söz vermekten çekinip çekinmeyeceğini merak etmeye başlıyorum.

Pek Çok Oyun ErtelenecekTüm bunları göz önünde bulundurarak, 2021’i mevcut kütüphanelere geri dönmemiz için kapıları aralayan bir yıl olarak değerlendiriyorum. Bu, The Last of Us’ı, Uncharted serisini veya aklınıza gelebilecek herhangi bir oyunu tekrar bitirmeye girişmeniz için güzel bir fırsat!

Peki ya çürümeye bıraktığın tüm o açık dünya oyunları? 2021’i karartacak kaçınılmaz sessizliğin tüm avantajlarından yararlanmak tamamen sizin elinizde…


İlginizi Çekebilir: Mass Effect Legendary Edition: En İlginç 10 Yenilik!


Gran Turismo 7, Horizon Forbidden West, Kena: Bridge of Spirits, Persona 5 Strikers, Ratchet & Clank: Rift Apart, Resident Evil Village… Bu gerçekten umut verici bir liste, ama ne kadar yeterli işte orası tartışılır. Önümüzdeki birkaç ayın çok anlamlı olacağını düşünüyorum. Bu yüzden hala zamanınız varken kendinize yıllık oyun planlaması oluşturmalısınız. Stüdyolar planladıkları tüm bu son teslim tarihlerine asla ulaşamayacaklarını kabul etmeye başladılar bile.

Engebeli bir yolculuk olacak! Umarız 2022’ye kalmadan bizlere zor günler yaşatan koronavirüs tamamen hayatımızdan çıkar ve oyuncular olarak rahat bir nefes alırız.


Peki ya siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? 2021 umut dolu bir yıl olarak değerlendirilebilir mi? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version