Assassin’s Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök İnceleme

Tanrıların kıyametine Odin ile meydan oku!

AC serisinin en yeni oyunu Assassin’s Creed Valhalla ikinci yılına girdi. Ubisoft, Valhalla’yı desteklemeye ve kullanıcılara yeni içerikler sunmaya devam ediyor. Assassin’s Creed Valhalla Dawn of Ragnarök, şimdiye kadar sunulan tüm genişletme paketlerinin en iddialısı olarak karşımıza çıktı. Bu yeni macerada Asgard’a geri dönen oyuncular, bazı eğlenceli anlar yaşatacak daha fantezi odaklı bir macerayı keşfediyor olacaklar. İşte tüm detaylarıyla Assassin’s Creed Valhalla Dawn of Ragnarök inceleme yazımız!

Assassin’s Creed Valhalla Dawn of Ragnarök İnceleme

Dawn of Ragnarök genişletmesine İngiltere’de yer alan ana kampımızdan ulaşabilirsiniz. Oyuncular Surtr tarafından esir alınan Baldr’ı kurtarmak için Odin rolünü bir kez daha üstlenecekler. Kullanıcılar kendilerini, Odin’in istilacı düşmanlar tarafından köleleştirilen korunaklı cüceleri tanımasıyla biraz daha büyük hale gelen bir intikam hikayesinin içerisinde olduğunu anlayacaklar. Yüce baba Odin’in oğlunu bulma arayışında, gizemli sığınakları araştıracak, yeni güçler edinecek ve yolda birkaç gizemi çözeceksiniz.


İlginizi Çekebilir: Assassin’s Creed Valhalla İnceleme


Hikayenin harika bir ağırlığı var ancak maalesef intikam arayışının bu ağırlığını açık dünyanın içerisinde barındırdığı gizemler biraz baltalıyor. Özellikle karşınıza çıkan her noktada ne olduğunu benim gibi merak eden bir oyuncuysanız oyundan kopma riskiniz yüksek. Görev odaklı oyuncuysanız keyif alacağınız bir hikaye ile karşı karşıyasınız. Valhalla en favori Assassin’s Creed oyunlarımdan biri. Ubisoft’un viking dünyasını böylesine derin hikayelerle genişletiyor oluşu beni mutlu ediyor.

Assassin's Creed Valhalla Dawn of Ragnarök İnceleme

Bu arada bilgi toplamaya ve nereye gidileceğini bulmaya yönelik görev yapısı, birçok görevde rol oynuyor. Bu beni, ilgi çekici yerleri çabucak bulmak zorunda olduğumdan daha sık kuzgun kullanmaya sürükledi. Kuzgun oyunda önemli bir konuma sahip. Sık sık kullanmanızı öneririm. Hatta ilerleyen zamanlarda kilidini açacağınız yeteneklerle kuzgun kullanmanın ne kadar önemli olduğunu daha net anlayacaksınız.

Dawn of Ragnarök’teki en önemli yeni özellik, oyuncuların düşmüş düşmanların güçlerini üstlenmelerini sağlayan Hugr-Rip. Görevleri tamamlamak ve bazı bulmacaları aşmak için ihtiyaç duyulan, hikaye boyunca edinilmesi gereken birkaç güç var. Hedefinize pek çok yoldan ulaşabiliyorsunuz. Düşman bölgesinde kılık değiştirmek ve hatta ışınlanmak bunlardan birkaçına örnek olarak sunulabilir. Keşif sırasında bölgelere daha hızlı ulaşmak için kendimi sık sık kuzgun formunu kullanırken buldum.


İlginizi Çekebilir: Assassin’s Creed Valhalla: Wrath of the Druids İnceleme


Genişleme ana oyunun haritasına nazaran daha dik bir yapıya sahip. Bu nedenle büyük dağlara tırmanmak için kuzgun formunu kullanmanız işleri kolaylaştıracaktır. Oyuncular, Svartalfheim’da bulunan baskın çıkartmalarıyla elde edilen malzemeleri kullanarak güçleri yükseltebilirler. Genişlemenin ilk yarısı senkronizasyon ve karşılaştığınız her ilgi çekici noktayı keşfetmekle geçecek. Şans eseri karşılaştığınız mağaralar, düşman güçlerini kullanmayı içeren ilginç bulmacalarla dolu.

Bunları mutlaka keyif derecenizi arttırmak için tamamlamanızı öneririm. Görevler ve yeni özellikler eğlenceli olsa da düşmanları o kadar da ilginç bulduğumu söyleyemem. Sürekli aynı düşmanlarla savaşıyormuşum gibi hissettim. Bu, elbette dövüşün eğlenceli olmadığı anlamına gelmiyor. Elde ettiğiniz yetenekleri oldukça sinematik bir şekilde kullanabilir ve eğlenceli dakikalar yaşayabilirsiniz savaşlarda.

Dawn of Ragnarök’te keşfedecek çok yer var ve haritada saatlerce vakit geçirmenizi sağlayacak etkinlikler sizleri bekliyor. Hikayeyi tamamlamam yaklaşık 19 saatimi aldı ama zamanımın çoğunu keşfetmekle geçirdiğimi rahatlıkla ifade edebilirim. Ne olursa olsun, Dawn of Ragnarök Valhalla severlerin mutlaka deneyimlemesi gereken bir genişleme olmuş. Dövüş sisteminin tatminkarlığı ve keşif unsurlarının özgürlükçü yapısı size en az 20 saatlik harika bir içerik sunuyor.


İlginizi Çekebilir: Assassin’s Creed Valhalla: The Siege of Paris DLC İnceleme


Peki siz Assassin’s Creed Valhalla’yı oynadınız mı? Oyun hakkındaki düşünceleriniz nedir? Dawn of Ragnarök’u satın almayı düşünüyor musunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar sekmesi üzerinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

İnceleme

Assassin's Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök

8 Puan

Dawn of Ragnarök dövüş sisteminin tatminkarlığı ve keşif unsurlarının özgürlükçü yapısı size en az 20 saatlik harika bir içerik vaat ediyor.

ARTILAR

  • Harita İlgi Çekici Yan Etkinliklerle Donatılmış
  • Elde Edilen Güçlerin Oynanışa Etkisi
  • Hikaye Derin ve Merak Uyandırıcı
  • Oynanış Süresi

EKSİLER

  • Düşman Çeşitliliği
  • Çeşitli Animasyon Hataları

Editörün Puanı

  • Editörün Puanı 8

Assassin's Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök Fiyatı

En uygun fiyat için pek çok siteden bilgi alıyoruz..

En Uygun Fiyat

₺179
Exit mobile version