Alan Wake Remastered Görüntüleri Sızdı

Bakalım Alan Wake Remastered ile orijinal oyun ne kadar fazla gelişim göstermiş?

Amazon üzerindeki listelemenin ardından, Alan Wake Remastered görüntüleri sızdı. Bakalım onca yılın ardından değişim nasıl olmuş? Geliştirici, HD Remastered’ın hakkını verebilmiş mi? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Alan Wake Remastered Duyuruldu


Oyun sektörünün önemli stüdyolarından olan Remedy Entertainment, geçmişte birçok kaliteli yapımı oyun dünyasına kazandırmıştı. Halihazırda piyasada olan Alan Wake ve Max Payne oyunları, Quantum Break ve son olarak da Control, ilk akla gelenlerden. Genel olarak baktığımızda, Finlandiya menşeli geliştiricinin satışa sunduğu oyunlarının çoğu büyük başarılar elde etmiş olduğunu görebiliyoruz. Haliyle sıradaki oyunun ne olduğunu merak etmekten de kendimizi alamıyoruz.

Remedy Entertainment CrossFire HD ve yayıncılığı 505 Games tarafından yapılacak olup da henüz duyurusu yapılmamış Control devam oyunu, Project Condor ve Epic Games tarafından yayınlanacak olan Alan Wake Remastered üzerinde çalışıyor.

Bildiğiniz gibi Alan Wake Remastered, sızıntıların ardından geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu. PC (Epic Games Store), PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series için sonbaharda satışa sunulacak olan yenilenmiş sürüm, orijinal versiyondaki hikayenin bütünüyle korunmasına ek olarak, karakter modellemelerinin iyileştirilmesi, çözünürlüğün 4K’ya yükseltilmesi ve yayınlanmış olan Bonus Materials ve Collector’s Edition Extras adındaki iki genişletme paketinin de dahil edilmesi ile tam bir deneyim sunacak.

Alan Wake Remastered Görüntüleri Nasıl?

Bu resmi duyurunun üzerinden henüz çok fazla bir zaman geçmemişken, dolaylı yoldan ilk Alan Wake Remastered görüntüleri de ortaya çıktı. Konsol versiyonlarına dahil Amazon.cu.uk listelemesi ile ortaya çıkan bu görüntüler, genel görselliğin ne derece iyileştirildiğini de gözler önüne seriyor.

Genel olarak baktığımızda, Remedy Entertainment stüdyosunun satışa sunulacak ilk HD Remaster deneyiminin bir hayli iyi olduğunu görebiliyoruz. Mesela her şey canlı ve daha detaylı görünüyor. Bunun yanı sıra karakter modellemelerinin de önemli ölçüde elden geçirildiğini ve ışıklandırmanın da orijinaline göre çok daha iyi hale geldiği de dikkat çekiyor.

Alan Wake Konusu

Hikaye olarak yeni bir eser ortaya koymakta zorlanan roman yazarı Alan Wake, bir ajan olan arkadaşı Barry Wheeler’dan aldığı tavsiye üzerine eşi Alice ile kısa süreli bir tatil için Washington eyaletindeki Bright Falls isimli küçük bir tatil kasabasına gidiyordu.

Ne var ki, kötü niyetli bir varlığın ortaya çıkarak eşini kaçırması ile her şey kabusa dönüşüyordu. Romanlarında yer vermediği kadar gerilimli hale gelen olaylar karşısında Alan Wake olarak hem ortadaki gizemi çözmeye hem de eşini kurtarmaya çalışıyordu.

Exit mobile version