Activision Blizzard Satın Alımı Sonrası Sony’den Açıklama

Bakalım Japon teknoloji devi ne demiş?

Activision Blizzard Satın Alımı Sonrası Sony'den Açıklama

Activision Blizzard satın alımı sonrası Sony cephesinden ilk açıklama geldi. Görünüşe göre Japon teknoloji devinin Amerikan yazılım devinden mevcut durumu koruması bekleniyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Microsoft Activision Blizzard’ı Satın Aldı!


Bildiğiniz gibi Microsoft, yaptığı açıklama ile Activision Blizzard şirketini yetmiş milyar dolar ödeyerek bünyesine katmıştı. Bu satın alım, sadece bu haftanın değil, daha ekstrem bir olay olmadığı takdirde oyun dünyasında yılın haberi olacak. İlk şokun ardından, oyun dünyası çalkalanmaya devam ederken, önümüzdeki zaman zarfında elbette bunun etkileri karşımıza çıkmaya devam edecektir.

Gelişen olayın ardından, piyasa değeri yirmi milyar dolar azalan Sony tarafından ne tür bir reaksiyonun gösterileceği merak ediliyordu. Malumunuz konsol tarafında, Activision Blizzard şirketinin bilhassa Call of Duty serisi açısından en fazla gelir elde ettiği platform konumunda PlayStation konsolları bulunuyor. Bununla birlikte her yeni oyun için yapılan beta testlerinde de bu konsolların kullanıcılarının öncelik hakkı oluyor.

Activision Blizzard Satın Alımı Sonrası Sony Ne Diyor?

Yakın bir zaman önce The Wall Street Journal sitesine yorumda bulunan Sony sözcüsü, Amerika menşeli yazılım devinin mevcut durumu korumasını beklediklerini dile getirdi:

“Microsoft’tan sözleşme ile doğan anlaşmalara sadık kalmalarını ve Activision oyunlarının çok platformlu olmasını sağlamaya devam etmelerini bekliyoruz.”

Bu noktada bir hatırlatma yapmak gerekirse, Bethesda satın alımı sonrasında Microsoft cephesinin halihazırda devam eden Deathloop ve Ghostwire: Tokyo anlaşmalarına müdahale etmemişti. Ne var ki gelecekte çıkacak olan Bethesda oyunlarının PC ve Xbox konsollarına özel çıkması bekleniyor.

Benzer bir durumun Activision Blizzard şirketinin yeni oyunları için gerçekleşecek olabilir. Ancak yakın bir zaman önce Bloomberg tarafından yapılan röportaj sırasında konuşan Xbox patronu Phil Spencer, amaçlarının oyuncu topluluklarını PlayStation konsollarından uzaklaştırmak olmadığını söylemişti.

“Activision Blizzard oyunlarını PlayStation konsollarında yayınlamaya devam etmeyi planlıyoruz. Ancak bazı oyunları, Xbox konsolları özelinde oyuncular ile buluşturacağız.”

Son olarak, bahsi geçen satın alım sonrasında Microsoft, Treyarch Studios, Raven Software, High Moon, Beenox, Sledgehammer Games, Infinity Ward, Demonware, Digital Legends, Activision Publishing, Blizzard Entertainment, Toys for Bob, Radical Entertainment ve Major League Gaming stüdyoları ve bağlantılı olarak Call of Duty, Warcraft, Candy Crush, Tony Hawk, Diablo, Overwatch, Spyro, Hearthstone, Guitar Hero, Crash Bandicoot, StarCraft ve çok daha fazlasına sahip oldu. Haliyle de ilerleyen zamanlarda Game Pass servisi daha da şenlenecek diyebiliriz.

Exit mobile version