11 Yaşındaki GTA Hayranı Gerçek Araba Sürerken Yakalandı

Aile üyeleri çocuklarının bağımlılığından kurtulayım derlerken, olmadık şeylerle karşılaştılar.

11 yaşındaki gta hayranı araba kullanma polise yakalanma

İngiltere’nin Blackpool kentinde yaşayan 11 yaşındaki GTA hayranı çocuk, gerçek araba kullanırken yakalandı. O sırada devriye atan bir polis arabası durumu fark ederek çocuğu durdurdu ve arabaya el koydu.

Araba kullanırken yakalanan çocuk, aslında ailesinin arabasını kaçırıp sokaklara düşmemişti. Bütün gün GTA oynamasından yakınan ailesi, çocuklarının bu huyundan sıkılarak, arabayı ona vermişlerdi. Gerçek hayatta araba kullanırsa GTA oynamaktan vazgeçeceğini farz eden aile üyeleri, ilginç açıklamalarda bulundu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Lancaster Polis Departmanı, “11 yaşındaki Vauxhall Astra model arayı bir otoparkın civarında sürerken yakaladık. Oraya ailesinden biriyle pratik yapmaya geldiğini söyledi.” açıklamasını yaptı.

Lancaster Polisi, çocuklarının GTA bağımlılığından kurtulması için Blackpool civarında araba sürmesine izin veren ebeveynler hakkında da kovuşturma başlattı. Ehliyetsiz araba kullandırmak başta olmak üzere aileye birkaç farklı ceza kesildiği söylendi.

11 yaşındaki GTA hayranı çocuktan sıkılıp arabayı verdiler

Çocuklarının bağımlı olduğunu ve PlayStation başından kalmadığını gören aile, yeni çözümler aramaya koyulmuşlardı. Bunlardan bir tanesi ise gerçek bir arabayı kullanmasını sağlayarak, oyundan kopmasını umut etmekti.

Bu sebeple arabalarını alıp, trafiğe kapalı alanda koltuğa 11 yaşındaki çocuklarını oturtan aile üyeleri, beklemedikleri bir sonuçla karşılaştılar.


Anket: En İyi GTA oyununu seçiyoruz. Hemen katılın!


Bölgedeki polis ekipleri, küçük yaştaki bir çocuğun arabayı kontrol ettiği görerek, olaya müdahale ettiler. Arabada yalnız olduğu anlaşılan çocuğu arabadan indirerek, başka araçlara zarar vermesi engellenirken, sonrasında ebeveynleri bulundu.

Çocuğun anne ve babasına, Birleşik Krallık yasalarına göre 15 yaş 9 aylık olmadan direksiyon başına geçilemeyeceği hatırlatıldı. Ülkede ehliyet alma yaşı daha yüksek olmasına karşın, ebeveyn gözetiminde 16 yaşına yaklaşan kişiler geçici ehliyet alabiliyorlardı.

Geçici ehliyeti olan kişilerin de belirli kısıtlamaları bulunuyordu. 11 yaşındaki bir çocuğun direksiyon başına geçmesi ise başlı başına suç teşkil ediyordu. Polis ekipleri bu sebeplerden aileye ceza kestiklerini söylediler.

Exit mobile version