Yüzlerce Activision Blizzard ve Xbox Çalışanı İşten Çıkarılıyor

İşten çıkartmalar devam ediyor...

 

Bildiğiniz gibi uzun süredir oyun sektörü işten çıkartmalardan başını alamadı. Aralarında, Epic Games, Naughty Dog, Riot Games, Google ve Embracer Group dahil pek çok ünlü firma ve stüdyo çalışanları ile vedalaşmak zorunda kalmış iken, kepenk indiren geliştiricileri de görmüştük. Görünen o ki gelecek zaman zarfında bu dalga devam edecek. Listeye eklenen son isimler ise Call of Duty ve Diablo yayıncısı ile Microsoft oyun bölümü oldu. Verilen bilgiye göre yüzlerce Activision Blizzard ve Xbox çalışanı işten çıkartıldı.


İlginizi Çekebilir: Microsoft Yeni Oyun Kontrolcüsü Üzerinde Çalışıyor


Microsoft aslında 2023 yılında da 10 bin kişi ile yollarını ayırmak durumunda kalmıştı. Üzerinden tam bir sene geçmeden, şirket ikinci dalga ile sarsıldı diyebiliriz.

Yüzlerce Activision Blizzard ve Xbox Çalışanı İşini Kaybetti!

Microsoft Gaming Üst Yöneticisi Phil Spencer tarafından şirket çalışanlarına gönderilen bilgilendirme mesajında, büyümeye devam eden şirketi tamamıyla destekleyecek sürdürülebilir bir maliyet yapısına sahip strateji ve uygulama planı üzerinde kurmaya kararlı olduklarını söyledi. Bu bağlamda öncelikleri ve örtüşen alanları belirlediklerini ve şirketin büyümeye devam edebilmesi için de en iyi fırsatlar konusunda aynı çizgide olmalarını sağladıklarını da sözlerine ekledi.

microsoft-activision-blizzard

Mesajın devamında ise Spencer, sürecin bir parçası olarak alınan karar ile oyun iş gücünün boyutunu azaltmaya gittiklerini de söyledi. Netice itibarıyla Activision Blizzard, Xbox ve ZeniMax kapsamında 22 bin kişilik kadrodan 1900 kişinin işine son verildi.

Microsoft Gaming Üst Yöneticisi Phil Spencer tarafından yapılan bilgilendirmenin ardından, Blizzard Entertainment başkanı Mike Ybarra ve Blizzard Entertainment baş tasarım sorumlusu Allen Adham, şirketten ayrılmaya karar verdi.

Son olarak, işten çıkartılan 1900 kişiye kıdem tazminatı da dahil olmak üzere tam anlamıyla destek sağlanacağını da söyledi.

Exit mobile version