Yeni Uncharted Çalışmaları Başlamış Olabilir

Nathan Drake geri dönüyor mu?

Görünüşe göre yeni Uncharted oyunu için çalışmalar başlamış. Her ne kadar net bir şekilde söylenmemiş olsa da, verilen iş ilanının detayı şüphe uyandırmıyor değil.


İlginizi Çekebilir: Uncharted: Hırsızlar Mirası Koleksiyonu PC Performansı Pek Parlak Değil


VGC sitesi tarafından bu haftanın başlarında keşfedilen bir detay, Japon teknoloji devinin PSS Visual Arts işbirliğinde yeni bir dahili stüdyo oluşturmakta olduğuna işaret etmişti.

Daha sonradan bu iş ilanında, Naughty Dog işbirliğinde, henüz duyurusu yapılmamış bir proje üzerinde çalışıldığı belirtilmiş olsa da, çok geçmeden iş listesindeki bölümler kaldırılmış ve Sony PlayStation tarafından yeni bir dahili geliştirme stüdyosu oluşturuluyor şeklinde değiştirilmiş.

Yaşanan bu değişikliklerin ardından, başka bir iş listesi yayınlandı. Bu defa da, her ne kadar doğrudan ismi geçmiyor olsa da San Diego şehrindeki yeni bir PlayStation stüdyosu için stajyer Oyun Tasarımcısı rolü için bir aday aranıyor. Visual Arts da aynı şehirde olduğu için, iş ilanının da bu stüdyo ile alakalı olduğunu tahmin etmek çok da zor olmasa gerek.

FeWwgenRNkbamoXTPAPya6-1200-80

Yeni Uncharted Oyunu Geliyor Mu?

İşin ilginç yanı şu ki, iş ilanının detayında Naughty Dog ile sevilen bir marka için heyecan verici yeni bir projenin ortak olarak geliştirildiğine dair bir bilgi geçiyor. Hal böyle olunca, akla ilk gelen isim takdir edersiniz ki Uncharted. Elbette kesin bir yorum yapmamakta da fayda var, ama akla en çok yatanı da Nathan Drake ile maceradan maceraya koştuğumuz seri. Zaten geçtiğimiz aylarda, stüdyonun serinin dünyasına geri dönmeyi istediğini de öğrenmiştik.

Visual Arts, bazı PlayStation markalarını büyütme hedefi ile kurulmuş ve yıllarca Spider-Man ve Uncharted dahil bazı seriler için destek konumunda bulunmuştu. Hatta The Last of Us Part 1 de ilk olarak bu stüdyoda geliştirilmeye başlanmıştı.

Bloomberg tarafından geçtiğimiz yıl içerisinde yayınlanan bir rapora göre, San Diego merkezli stüdyo ilk Uncharted oyununu yeniden yapmak istemiş ama hem çok geniş hem de zaman isteyen bir proje olması sebebi ile rota orijinal The Last of Us oyununa çevrilmişti.

Son olarak, bu yılın başlarında, Naughty Dog tarafından yeni Uncharted oyunları için yeni ekiplerin oluşturulduğu yönünde bir açıklama gelmişti. Visual Arts ile ilgili olarak yaşanan gelişmeler de bununla bağlantılıymış gibi görünüyor. Gelişmeleri yakından takip edeceğiz.

Exit mobile version