Yeni The Witcher Oyunu Duyuruldu!

Serinin tarihinde yeni bir sayfa açılıyor...

Yeni The Witcher Oyunu Duyuruldu!

CD Projekt RED yeni The Witcher oyunu duyurusu ile bombayı patlattı. Unreal Engine 5 ile geliştirilmekte olan oyun, yeni bir serinin başlangıcı olacak. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: The Witcher 3: Wild Hunt Hileleri (PC)


2015 yılında satışa sunulan The Witcher 3: Wild Hunt halen biz oyuncuların gözdesi iken, elbette seride yeni bir oyunun ne zaman duyurulacağını büyük bir merakla bekliyorduk. Polonya merkezli stüdyo ise zaman içerisinde yeni The Witcher ile ilgili bazı söylemler ve merak uyandırıcı açıklamalarda bulunmuştu. Yakın bir zaman önce de Epic Games ile imzalanan yeni bir teknoloji ortaklığı kapsamında, beklenen duyuru sonunda gerçekleşti.

Yeni The Witcher Oyunu Geliştirilme Aşamasında!

Duyuruya özel olarak ilk tanıtım görseli de yayınlandı. Serinin aşina olduğumuz madalyonu ve hemen altında da “A New Saga Begins” yani “Yeni Bir Destan Başlıyor” yazılı olduğunu görüyoruz. Ne var ki şimdilik geliştirilme süreci, konusu, çıkış tarihi ve platformlarına ilişkin herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Bildiğiniz gibi CD Projekt RED, The Witcher 2: Assassins of King oyunundan bu yana oyunlarını hep REDengine ile geliştiriyordu. Epic Games ile imzalanan ve birçok yıla yayılacak olan stratejik ortaklık anlaşması sadece lisanslamayı değil, aynı zamanda Unreal Engine 5 motorunun teknik gelişimi ve ilgili durumlarda Unreal Engine’in potansiyel gelecek versiyonlarını da kapsayacak.

CD Projekt RED, motorun açık dünya oyunlar ile uyumlu hale gelmesine yardımcı olmak için Epic Games geliştiricileri ile sıkı bir şekilde çalışacak. Bu noktada, ilk adım ise bildiğiniz üzere yeni The Witcher oyunu olacak.

Yayınlanan basın bildirisinde konuşan Sorumlu Teknik Başkan Pawel Zawodny, uzun vadeli ve tatmin edici bir teknoloji ortaklığı olduğunu ve sıradaki oyunun teknik yönü açısından hayati önem taşıdığını dile getirdi. Geliştirme öngörülebilirliğini ve verimliliğini arttırır iken aynı zamanda da yeni oyun geliştirme araçlarına erişim sağladığından dolayı da heyecan verici olduğunu sözlerine ekliyor. Buna karşılık olarak Epic Games Kurucusu ve Üst Yöneticisi Tim Sweeney ise etkileşimli hikaye anlatımı ve yeni oyunun sınırlarını birlikte zorlamak için CD Projekt RED ile ortaklık kurmaktan dolayı büyük onur duyduklarını dile getirmiş.

Son olarak, Epic Games ile yapılan anlaşmaya rağmen, sıradaki The Witcher oyunlarının Epic Games mağazasına özel olmayacağı CD Projekt RED tarafından resmi olarak onaylandı.

Exit mobile version