Yeni Switch Modeli Bu Yıl Çıkabilirmiş

Yeni modelle ilgili iddialar gelmeye devam ediyor...

Görünüşe göre, uzun zamandır söylenti olarak varlığını sürdüren yeni Switch modeli ile bu yıl tanışacağız. Şimdilik resmi bir açıklama olmasa da, iddialar buna işaret ediyor.


İlginizi Çekebilir: The Dark Pictures: Switchback VR Oynanış Videosu Yayınlandı


Bildiğiniz gibi Switch konsolu için bir Pro model uzun zamandır dedikodu olarak ortalıkta dolaşıyordu. Uzunca bir süre önce satışa sunulmuş olan OLED modelin sonrasında, Mart ayında yaşanan NVIDIA sızıntısı ile önümüzdeki zaman zarfında satışa sunulacak olan teknolojik ürünler ile ilgili bilgiler de ortaya çıkmıştı.

Bahsi geçen teknolojik ürünlerin arasında Switch 2 veya Switch Pro olarak isimlendirilen isimlendirilen grafik API (Uygulama Programlama Arayüzü)’siyle ilgili olduğu iddia edilen kaynak dosyalardaki NVN2 olduğunu keşfetmişlerdi. Bu bağlamda, Ampere grafik işlemcisi ile çalışacak şekilde tasarlanmış ve DLSS 2.2 ve Işın İzleme teknolojisini destekleyecek iken T234/T239 SoC referanslarına da denk gelindiğini öğrenmiştik.

Son olarak geçtiğimiz yıl, 2021 yılında çıkan OLED modelini doğru bir şekilde tahmin etmiş olan Pixelpar tarafından yeni modelin yıl içerisinde satışa sunulacağı iddiası ortaya atılmıştı. Ne var ki şu an için ortada NVIDIA Tegra yonga setinin kullanılacağı ve 4K destekleyeceği söylenen gelişmiş model ile ilgili herhangi bir resmi gelişme yok. Ancak iddiaların ardı arkası da kesilmiyor.

yeni-switch-modeli-2023

Yeni Switch Modeli Bu Yıl Mı Çıkacak?

Birkaç gün önce 4chan sitesinde, Pokemon Presents sunumu ile ilgili pek çok detayı doğru bir şekilde aktaran bir kullanıcı tarafından yeni Switch modellerinin bu yılın sonraki bir zamanında satışa sunulacağını iddia etti. Öyle ki, 2023 kış mevsiminde satışa sunulacak olan ikinci Pokemon Scarlet & Violet indirilebilir içerik safhası ile aynı zamanlarda olabileceği söyleniyor.

Bu iddianın ardından, Jeff Grubb da kendi Youtube kanalı üzerinden açıklamalarda bulunmuştu. Switch 2 duyurusunun bu yılın sonlarına doğru yapılacağına dair söylentiler duyduğunu söyleyen Grubb, % 45 ihtimalle bu yıl bitmeden de satışa sunulacağını sözlerine eklemişti.

Bugün ise Kinda Funny Games canlı yayınına katılan ünlü gazeteci, her ne kadar tam anlamıyla emin olmasa da, yeni Switch modeli söylentileriyle ilgili yeni açıklamalarda da bulundu. Buna göre, yeni bir konsol olarak nitelendirilebilecek kadar büyük bir sıçrayış yaşatmayacakmış ama bir Switch Pro olarak tanımlanamayacak kadar da güçlü olacakmış. Diğer bir deyiş ile Switch Pro ile Switch 2 arası bir konsol, ama mevcut nesil Switch için bir devam niteliği taşıyacakmış.

Jeff Grubb, bu yıl içerisinde bir duyurunun gerçekleştirilebileceğini de söylüyor. Ne var ki herhangi bir gün veya tarih belirtemediği gibi kaynakları üzerinden de henüz onaylayamıyormuş.

Exit mobile version