Yeni Silent Hill Oyunları ve Filmi Duyuruldu

Silent Hill ile dolu zamanlar bizleri bekliyor!

Yeni Silent Hill Oyunları ve Filmi Duyuruldu

Bildiğiniz gibi haftanın önemli bir canlı yayınını geride bıraktık. Konami tarafından gerçekleştirilen Silent Hill Transmission yayını ile serinin geleceğine bir bakış attık. Bu bakış atma sırasında, yeni Silent Hill oyunları ve filmi duyuruldu. Biz de hepsini bu haberimizin içeriğinde bir araya getirelim istedik. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Silent Hill 2 Remake Resmen Duyuruldu!


Yeni Silent Hill Oyunları ve Filmi Geliyor

Otuz beş dakika uzunluğundaki canlı yayında, Silent Hill 2 Remake, Silent Hill: Townfall, Silent Hill F ve Silent Hill: Ascension oyunlarının yanı sıra, Return to Silent Hill filmi de resmiyet kazanmış oldu. İsterseniz lafı daha fazla uzatmadan, duyurulan oyunların detaylarına geçelim.

Silent Hill 2 Remake

Bloober Team tarafından Unreal Engine 5 ile geliştirilen yeniden yapım Silent Hill 2, PC (Steam) ve konsol tarafından bir yıllığına PlayStation 5 için özel olarak geliştiriliyor. Akira Yamaoka ve Masahiro Ito ikilisinin de kadroda bulunduğu oyunun müzikleri, seslendirmeleri, karakter ve yaratık modellemeleri ve mekan tasarımları de yeniden yapılıyor iken, görsel anlamda gerçeğe yakın grafikler ile karşılaşacağız.

Silent Hill 2, James Sunderland isimli bir karakterin başından geçenleri anlatıyor. Eşi Mary’yi ölümcül bir hastalıktan kaybeden James, üç yıl sonra ondan bir mektup alıyor. Mektupta, Silent Hill kasabasındaki özel yerlerinde beklediği yazılıdır. Bu olanlara bir anlam veremeyen James, soluğu kasabada alıyor ve o meşhur sis tabakasının altında yatan sırları araştırmaya başlıyor.

Silent Hill F

Hakkında şimdilik pek fazla bir şey bilmediğimiz Silent Hill F, seriyi batıdan alıp doğuya, 1960’lı yılların Japonya’sına götürecek. Japon görsel roman yazarı Ryukishi07 tarafından kaleme alınan oyunun hikayesinin merkezinde, büyük bir kasabayı etkisi altına alan bir tür mantar olacak. Zaten fragmanın son kısmında da mantar ile kaplanmış bir kadın görüyoruz. Bizleri ilginç bir oyunun beklediğine şüphe yok. Bilhassa geliştiricisinin Resident Evil Re:Verse’in geliştiricisi ise aynı olduğunu düşünecek olursak.

Silent Hill: Townfall

Konami ile Annapurna Interactive işbirliğinde No Code studio tarafından geliştirilmekte olan Silent Hill: Townfall, Yaratıcı Yönetmen Jon McKellan tarafından belirtilene göre markanın özüne sadık kalınsa da farklı bir yapı ile karşımıza çıkacak.

Yayınlanan tanıtım fragmanında, bazı dehşet verici görseller ve taşınabilir televizyon üzerinde görüntülenen videolar görüyoruz. Fonda ise bir adamın dinleyicinin neden geldiğini sorduğunu duyuyoruz. Dinleyici ise cezalandırılmak için orada olduğunu söylüyor.

Silent Hill: Ascension

Genvid, Behaviour Interactive, Bad Robot Games ve DJ2 Entertainment ortaklığında geliştirilen ve Konami tarafından yayınlanacak olan Silent Hill: Ascension, video oyunu ve gerçek zamanlı etkileşimli korku serisi birleşimi olacak ve 2023 yılında yayına girecek.

İlginç bir deneyim sunacağı söylenen projede, izleyiciler hikayeye müdahale ederek finalini değiştirebilecekler. Hatta bazı sahnelerin parçası bile olabilecekler. Anlayacağınız üzere devasa çapta sosyal bir deneyim ile karşı karşıyayız.

Stüdyonun Üst Yöneticisi Jacob Navok, herhangi bir sıfırlama tuşunun olmadığını ve verilecek olan kararların hikayede ölüme sebebiyet verebileceğini söylüyor.

Return to Silent Hill

Silent Hill Transmission yayınında, ayrıca yeni Silent Hill filmi de duyuruldu. Return to Silent Hill olacak yeni filmin yönetmenliğini, tanıdık bir isim yapacak. 2006 yılındaki Silent Hill’i de yöneten Christophe Gans.

Yeni filmin Silent Hill 2 hikayesini konu edineceği söyleniyor. Hikayeye göre başrol karakteri, sevdiğini bulmak için kasabaya geliyor. Ne var ki, olaylar hiç de beklediği gibi gelişmiyor ve kendisini büyük bir kabusun içinde buluyor.

Gans, ilk filmin sisin içinde gömülmüş bir dünyayı keşfetmek üzerine olduğunu söylüyor. İkinci filminin ise daha çok Silent Hll 2 içinde yaratılmış olan dünyaya bakış niteliği taşıyacakmış. Halihazırda çekim aşaması öncesi hazırlıkların sürdüğü Return to Silent Hill için vizyon tarihi verilmiş değil. Ancak yakın bir zaman önce söylenene göre Şubat ayında çekimlere başlanacak ve 2023 yılının sonunda da tamamlanacak.

Exit mobile version