Yeni PS4 ve PS5 Güncellemeleri Yayınlandı

Parti açıp kapatma, PS uygulaması geliştirmeleri ve dahası...

Sony Interactive Entertainment tarafından yapılan açıklama ile yeni PS4 ve PS5 güncellemeleri yayınlandı. Bunun yanı sıra, akıllı cihaz uygulaması ve Uzaktan Oynama için de çeşitli iyileştirmeler söz konusu. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Sony ve Polyphony Digital Gran Turismo Sophy Üzerinde Çalışıyor


Bildiğiniz gibi yedinci, sekizinci ve dokuzuncu konsol jenerasyonlarında Sony tarafından belirli aralıklarla sistem yazılımları için güncellemeler yayınlanıyor. Bu güncellemeler ile bazı sorunlar giderilir iken, cihazlara yeni özellikler de kazandırılıyor. Haliyle konsollar daha işlevsel bir hale geliyorlar. Sıradaki PlayStation 4 ve PlayStation 5 güncellemeleri de bu hafta itibarıyla yayınlandı.

Yeni PS4 ve PS5 Güncellemeleri Neler Getiriyor?

Sony Interactive Entertainment tarafından verilen detaylara göre, Parti oluşturmak veya halihazırdakine katılımda bulunmanın yanı sıra kapatabilmek de mümkün olacak. Game Base ve kupa kartlarına ilişkin Kullanıcı Arayüzü geliştirmeleri ve kulaklıklar için tek kanal ses dahil yeni erişilebilirlik seçenekleri de söz konusu.

PlayStation 4 ve PlayStation 5 dışında, akıllı telefon uygulaması ve Uzaktan Oynama özelliği için de çeşitli geliştirmeler yapılıyor. Bunların başında, konsollar için sunulmuş olan Parti oluşturma, kapatma veya halihazırdakine katılımda bulunma özelliklerini uygulama üzerinden de gerçekleştirebileceksiniz. Bununla birlikte, tutarlı bir PS5 deneyiminin sunulabilmesi adına Game Base kullanıcı arayüzü Arkadaşlar, Partiler, mesajlaşma özelliklerine daha kolay erişebilmek için güncellenmiş. Uzaktan Oynama mobil uygulama kullanıcıları için de Karanlık Mod seçeneği mevcut hale getirilmiş.

Son olarak, önümüzdeki aylarda PlayStation 5 için VRR (Değişken Tazeleme Oranı) desteği eklenecek. HDMI 2.1 uyumlu televizyonlar ve monitörlerde, bu özellik dinamik olarak ekranın tazeleme oranı ile konsolun grafik çıkışını senkronize edecek. Bu sayede de, kare hızı sorunları ve ekran yırtılmaları gibi sorunların da önüne geçilmiş olacak.

PS5 VRR Desteği

Halihazırda satışa sunulmuş olan PlayStation 5 oyunlarının güncellemeler ile bu desteğe kavuşacağı söylenir iken, gelecekteki oyunlar ise bu destek ile satışa sunulacakmış. Bununla birlikte, eklenmiş olan bir seçenek ile tercihe bağlı olarak VRR’yi desteklemeyen oyunlara da uygulatabileceksiniz. Video kalitesinin yükselmesi gibi olumlu yönde gelişmeler yaşanabilecek iken, beklenmedik görsel etkilere yol açması durumunda da kapatabilmeniz mümkün olacak.

Exit mobile version