Yeni Need For Speed PS4 ve Xbox One’ı Pas Geçebilir

Electronic Arts şu an için sessiz...

Yeni Need For Speed oyunu, konsol tarafında sadece PlayStation 5 ve Xbox Series için satışa sunulabilir. Her ne kadar Electronic Arts tarafından henüz onaylanmamış olsa da, VentureBeat sitesinden Jeff Grubb tarafından ortaya atılan iddia bu yönde. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Steam’de Xbox Game Studios Oyunları İndirime Girdi


İlki 1994 yılında çıkmış olan ünlü yarış oyunu serisi, birçok farklı geliştiricinin imzasını taşıyor. Criterion Games, EA Black Box, EA Canada, Slightly Mad Studios ve daha nicesi bünyesinde geliştirilen ve birçok farklı platformda boy gösteren Need for Speed oyunu görmüştük.

Geçtiğimiz neslin başlangıcından bu yana geliştirilmiş olan Need for Speed oyunları ise Ghost Games imzası taşıyordu. Ne var ki Electronic Arts, yeni oyunların artık tekrardan Criterion Games stüdyosu tarafından geliştirilmesine karar verildiğini duyurmuştu. Başlıca sebep olarak da, Amerika menşeli yayıncının büyük AAA oyunlarında çalışacak yetenekli geliştiricileri bulmada sıkıntı çekmesi gösterilmişti. Haliyle serinin geleceği için de buna bağlı olarak yeni bir önemli karar alınmıştı.

Halihazırda Criterion Games sorumluluğunda olup da başta geçtiğimiz yıl içerisinde satışa sunulması beklenen yeni oyun, İngiliz stüdyonun Battlefield 2042 geliştirme sürecine destek olması adına ertelenmişti.

Geçtiğimiz yılın Mart ayı içerisinde konuyla ilgili olarak Polygon sitesine açıklamada bulunan Electronic Arts şirketinden Baş Stüdyo Sorumlusu Laura Miele, yeni oyunun en geç 2023 yılının Mart ayına kadar satışa sunulmuş olacağını dile getirmişti. Ancak görünüşe göre Amerika menşeli şirket, bu söylemin ardından kararını değiştirmiş.

Yeni Need For Speed PS5 XS

Yeni Need For Speed PS4 ve Xbox One’ı Pas Geçecek Mi?

Şu an için serinin yeni oyunu ile ilgili güncel bir duyuru yapılmış değil ama yakın bir zaman önce ortaya atılan bir iddia, PlayStation 4 ve Xbox One sahiplerini üzebilir. VentureBeat sitesinden Jeff Grubb, Giant Bomb yayını sırada oyunun PC platformunun yanı sıra sadece mevcut nesil konsollar için geliştirilmekte olduğunu yönünde bir iddiada bulundu.

“Need for Speed halen bu yıl çıkacak…bu doğru, oyun Kasım’da çıkacaktır. Eğer yeni nesil konsol almış bir Need for Speed hayranıysanız, işte yeni bir haber; sadece yeni nesil için çıkacak. Sadece yeni nesle geçiş yapıyorlar.”

Grubb aynı zamanda yeni oyunun Miami şehrinde geçeceğini de dile getirdi. Ancak bununla ilgili olarak tam anlamıyla emin değilmiş.

Bildiğiniz gibi hem Microsoft hem de Sony, bir önceki nesil konsollarını desteklemeye devam ediyorlar. Eğer Jeff Grubb tarafından ortaya atılan iddia Electronic Arts tarafından onaylanır ise, üçüncü parti geliştiricilerin ve yayıncıların konsol üreticileri kadar fazla beklemeyeceklerine güçlü bir işaret olarak sayılabilir. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version