Yeni Indiana Jones Oyunu, Konsol Tarafında Xbox’a Özel Olacak

İlk günden de Game Pass'e geliyor...

Yeni Indiana Jones Oyunu, Konsol Tarafında Xbox'a Özel Olacak

Activision Blizzard satın alımı sürecinde FTC tarafından ilgilenilen dava kapsamında mahkemeye çıkan Bethesda Softworks küresel pazarlama ve iletişimler başkan yardımcısı Pete Hines tarafından yapılan açıklamayla, yeni Indiana Jones oyunu konsol tarafında Xbox için özel çıkacak.


İlginizi Çekebilir: Sony ve Activision Arasında Büyük Gerilim Yaşanabilir


Yeni Indiana Jones oyunu, 2021 yılının Ocak ayı içerisinde duyurulmuştu. Hakkında adı dahil çok bir şey bilemiyor olsak da, Bethesda Softworks ile Lucasfilm Games işbirliğinde Wolfenstein oyunları ile tanıdığımız Machine Games tarafından geliştiriliyor. Projenin başında da Todd Howard’ın bulunduğu Indiana Jones, orijinal bir hikaye sunacak.

Microsoft şirketinin ZeniMax Media şirketini satın alması sonrasında, Bethesda Softworks oyunları konsol tarafında Xbox için özel çıkmaya başlamıştı. Resmi açıklamaya göre, listeye bu oyun da ekleniyor.

Yeni Indiana Jones Oyunu Konsol Tarafında Xbox İçin Özel Çıkacak

Bildiğiniz gibi FTC, Activision Blizzard satın alımı ile ilgili olarak bir dava açmıştı. Bu dava kapsamında jüri karşısına çıkmış olan Bethesda Softworks küresel pazarlama ve iletişimler başkan yardımcısı Pete Hines, Indiana Jones oyununun konsol tarafında Xbox Series için özel çıkacağını teyit etti.

FTC avukatları tarafından sorulan, ‘Disney ile Bethesda arasındaki esas anlaşmanın birden fazla konsola Indiana Jones oyunu çıkartmak olup olmadığı’ ve ‘Microsoft satın alımı sonrasında Disney tarafından Indiana Jones’un çıkış yapacağı platformlara değinip değinilmediği’ sorularına ‘evet’ cevabını veren Hines, akabinde şirketinin Disney olan anlaşmada değişikliğe gittiğini ve oyunun PlayStation platformlarında satışa sunulmayacağını ve ilk günden de Game Pass kütüphanesine ekleneceğini de teyit etti.

Bu iki sorunun ardından, FTC avukatları bu defa da oyunun neden konsol tarafında Xbox markasına özel olacak şekilde değişikliğe gidildiğine yönelik bir soru sormuşlar. Hines ise bu soruya riski azaltmak ve kesinlik ile ilgili olduğunu söylüyor.

“Yaptığınız şey ile ilgili bir sürü geri dönüş yapacak olan lisans veren kimse ile ilgileniyorsunuz, programınızı fazlaca zaman ekliyor, çıkış aralığı sunmanız gerekiyor. Hemen işleyen bir zamanınız var. Game Pass servisine getirme ve oradan bütün oyunculara ulaşabileceğimiz fikrinden hoşlandık.”

Bildiğiniz gibi DEATHLOOP ve Ghostwire: Tokyo da Bethesda Softworks oyunları olsa da, Sony Interactive Entertainment ile yapılan anlaşma ZeniMax Media satın alımı öncesinde yapıldığı için Microsoft herhangi bir müdahalede bulunmamıştı. Ancak Eylül ayında çıkacak olan Starfield ve gelecekte çıkacak olan The Elder Scrolls 6 dahil sıradaki oyunlar, konsol tarafında Xbox için çıkacak ve bu durum da FTC tarafından Activision Blizzard satın alım için kullanılacaktır.

 

Exit mobile version