Yeni Deus Ex Oyunu Geliştiriliyor!

Onoma stüdyosu da kapatılmış...

Yeni Deus Ex Oyunu Geliştiriliyor!

Bloomberg tarafından aktarılan bilgilere göre, yeni Deus Ex oyunu geliştiriliyor. Ayrıca Onoma (eski adıyla Square Enix Montreal) stüdyosu da kapatıldı. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Embracer Group, Yüzüklerin Efendisi Dahil Önemli Markaları Aldı


Hatırlayacağınız üzere Embracer Group, Square Enix ile Crystal Dynamics, Eidos Montreal ve o dönemde adı Square Enix Montreal olarak anılan bir diğer stüdyoyu 300 milyon dolar karşılığında satın almak için 2 Mayıs 2022 tarihinde el sıkışmıştı. Satın alım ise 26 Ağustos 2022 tarihinde tamamlanmış ve bahsi geçen stüdyolar, Deus Ex, Thief ve Tomb Raider markaları ile İsveçli holding şirketinin olmuştu.

Daha sonradan yapılan bir açıklama ile adının değişeceği başından beri bilinen Hitman Go, Lara Croft Go ve Deus Ex Go geliştiricisi Square Enix Montreal, 3 Ekim 2022 itibarıyla Onoma olarak anılmaya başlanmıştı.

Yeni ismini almasının üzerinden daha bir ay geçmeden, Bloomberg tarafından yayınlanan bir rapora göre dün itibarıyla bahsi geçen stüdyo kapatıldı. Aynı raporda, personelin bir kısmının Eidos Montreal stüdyosuna transfer edildiğinden bahsediliyor.

Bloomberg kaynakları, bu kapatılma kararının masrafları kısma hamlesinin bir parçası olarak alındığını söylüyorlar. Buna ek olarak, henüz duyurulmamış bir oyunun ölçeği düşürülmüş iken, Jason Schreier tarafından söylenene göre de Eidos Montreal tarafından geliştirilmekte olan Stranger Things dizisinden esinlenilen ve bisiklet süren çocuklar tarzı bir oyun projesi de iptal edilmiş.

Yeni Deus Ex Oyunu için Geliştirilme Aşamasına Geçilmiş

Eidos Montreal şu anda ölçeği düşürülmüş olan oyuna ek olarak, yeni bir Deus Ex oyunu üzerinde de çalışıyormuş. Ne var ki geliştirilme aşamasının çok çok erken bir safhasında olduğu söyleniyor. Bununla birlikte, Playground Games stüdyosu Fable oyunu üzerinde ortak bir çalışma yürütüyormuş.

Şu an için Embracer Group tarafından bu gelişmelere ilişkin teyit veya yalanlama gelmiş değil. Gelişmeleri yakından takipte olacağız.

 

Exit mobile version