Yeni Dead Island 2 Oynanış Videosu Yakında Yayınlanacak

2014 yılında duyurulmuş olan oyun, yeniden gündeme geldi...

Yeni Dead Island 2 Oynanış Videosu Yakında Yayınlanacak

Uzun süreli sessizliğin ardından Dead Island 2 hakkında sürpriz bir yeni gelişme yaşandı. Önümüzdeki zaman zarfında, yeni oyun ile ilgili bir oynanış videosunun yayınlanacağı söyleniyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Dead Island 2’nin 5 Yıl Önceki Hali Sızdırıldı


2012 yılında geliştirilmesine başlanan yeni Dead Island, 2014 yılında duyurulmuştu. O sıralarda oyun, Yager Developments stüdyosu tarafından geliştirilmekteydi ama 2015 yılının Temmuz ayında Deep Silver ile yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle iki tarafın yolları ayrılmış ve 2016 yılında da bayrağı Sumo Digital devralmıştı.

Ne var ki Sumo Digital ile de yaşanan sorunlar, Dead Island 2 oyununun bir kez daha geliştirici değiştirmesine neden olmuştu. 2019 yılında Homefront: The Revolution geliştiricisi Dumbster Studios ile varılan anlaşma neticesinde geliştirilme sürecine devam edilmiş olan oyun için uzun zamandan sonra sürpriz bir yeni gelişme yaşandı.

Dead Island 2 Yakında Yeniden Karşımıza Çıkacak!

Geçmişte bilhassa Battlefield ve Call of Duty serisi hakkında aktardığı isabetli bilgileri ile itibar kazanmış olan Tom Henderson, Youtube kanalı üzerinden yeni bir video paylaştı.

Beş dakikalık videoda Dead Island 2 hakkında önemli bilgiler paylaşan Henderson, görüştüğü herkesin oyunun iyi durumda olduğunu ve yakın zamanda bir oynanış videosunun gösterileceğini söylediğini aktarıyor. Bu yılın son çeyreğinde çıkması beklenir iken, önümüzdeki yıla sarkabilme ihtimali de varmış.

Tom Henderson, yayınladığı videoda ayrıca yeni Dead Island oyununun başlangıcına ve hikayesine de değinmiş. Buna göre, bir uçak ile seyahat ediyor iken içeride bir zombi salgını yaşanıyor. Çok geçmeden yaşanan kazada Hollywood bölgesine düşen uçaktan şans eseri kurtulmayı başarıyormuşuz. Bunun sonrasında ise bizleri hayatta kalmak için canımızı dişimize takacağımız bir senaryo ilerleyişi bekleyecekmiş.

Hatırlayacağınız üzere E3 2014 fuarındaki duyurusunun ardından verilen hikaye bilgisine göre, Amerikan silahlı kuvvetlerinin California eyaletini bütünüyle karantina altına almasıyla ilgili bir hikayeden bahsedilmişti. Geliştirici stüdyo değişimleri sonrasında, göründüğü üzere hikayede de büyük bir değişime gidilmiş.

2020 yılı içerisinde Dumbster Studios tarafından verilen iş ilanında Dead Island 2 oyununun, PC platformunun yanı sıra hem mevcut nesil hem de bir önceki nesil konsollara çıkacağı söylenmişti. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version