Yeni Cyberpunk ve Witcher Oyunları Duyuruldu

CD Projekt RED, oyun olup üzerimize yağacak!

Yeni Cyberpunk ve Witcher Oyunları Duyuruldu

Cyberpunk 2077 ile oyun dünyasına hem iyi hem de kötü anlamda damgasını vurmuş olan CD Projekt RED, bugün bir strateji sunumu gerçekleştirdi. Sunum sırasında birçok duyuruya da imza atıldı. Gelecek yıllarda satışa sunulması beklenen yeni Cyberpunk ve Witcher oyunları duyuruları ile günümüz bir parça şenlendi diyebiliriz. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Cyberpunk 2077 Genişletme Paketi Phantom Liberty Duyuruldu


Polonya menşeli stüdyo tarafından yapılan duyurulara göre, beş yeni proje geliştirilme aşamasında. Ancak bunların tamamı CD Projekt RED tarafından geliştirilmiyor elbette, üçüncü parti geliştiricilere emanet edilmiş olan projeler var.

Yeni Cyberpunk ve Witcher Oyunları

Bu oyunlardan Polaris kod adlı olanı, Mart ayında duyurulan ve üçleme olacak sıradaki The Witcher destanının başlangıcı olacak. Serideki son oyunun hikaye anlatımını genişleteceği söylenen destan, altı yıllık bir periyota yaymayı hedefliyorlarmış. Bunun epey iddialı bir bildiri olduğunun farkında olan geliştirici, ciddi olduklarını ve bir planlarının olduğunu da sözlerine eklemiş. Öyle ki, ikinci ve üçüncü oyunun teknolojik olarak Polaris ile atılan temelden faydalanacağı söyleniyor. Haliyle geliştirilme de süreci biraz daha kısalacakmış.

Canis Majoris, büyük bütçeli bir başka Witcher oyunu olacak. Unreal Engine 5 ve Polaris için yaratılmakta olan araçlar kullanılarak geliştirilecek olan oyun, serinin önceki oyunlarında çalışmış olan bireylerin bulunduğu harici bir stüdyo tarafından geliştiriliyor.

Sirius kod adıyla The Molasses Flood stüdyosu tarafından geliştirilen bir diğer oyun Witcher evreninde geçecekmiş. CD Projekt RED’in yardımcı olduğu proje, hem ana senaryo hem de diğer oyuncular ile oynayabileceğiniz çok oyunculu modu ile daha geniş bir kitleye hitap edecekmiş.

Cyberpunk 2077 tarafında ise, Phantom Liberty isimli bir genişletme paketinin çalışmaları sürer iken, evrenin potansiyelinin sonuna kadar kullanılmasının hedeflendiği Orion kod adlı yeni bir oyun daha duyuruldu.

Bu arada, Sirius üzerinde çalışan The Molasses Flood’ın yakınlarında yeni bir stüdyo açılacakmış. Boston şehrinde oluşturulacak olan ekip, Vancouver merkezli ekip ile CD Projekt RED North America olarak anılacak ve Orion kod adlı yeni Cyberpunk oyununa liderlik edecekmiş.

Son olarak, Polonya menşeli stüdyonun yeni duyurularından bir tanesi ise Hadar kod adlı yeni bir fikri mülkiyet. Her ne kadar hakkında pek bir şey bilinmese de, birkaç yıl önce gündeme gelmiş ve geçtiğimiz sene itibarıyla da erken safhadaki kavramsal çalışmalar başlamış. Halihazırda geliştirilme aşamasında olmayıp, temelleri atılıyormuş.

 

Exit mobile version