Yeni BioShock Oyunu Yerinde Sayıyor Olabilir

Yeni oyun ile buluşmaya epey yıllar var gibi görünüyor...

Yeni BioShock Oyunu Yerinde Sayıyor Olabilir

Söylentiye göre yeni BioShock oyunu, geliştirilme sürecinde yerinde sayıyor. Bu da, oyunun 2024 sonlarında çıkacak olması ihtimalini güçleştiriyormuş gibi görünüyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: GTA 6’nın 2024 Yılında Çıkacağı Kesinleşti Diyebiliriz


Yeni BioShock oyunu resmi olarak henüz duyurulmuş değil, ama 2019 yılında Unreal Engine 5 ile Cloud Chamber tarafından geliştirilmekte olduğunu öğrenmiştik. BioShock Isolation olacağı söylenen oyun, söylenene göre, 1960’lı yıllarda ve Borealis adındaki hayali Antarktika şehrinde geçecek ve hikayesi önceki oyunlar ile bağlantılı olacaktı. Ayrıca genel yapı itibarıyla da benzerlik gösterecekmiş.

Yeni BioShock Oyunu ile İlgili Neler Oluyor?

Geliştirici ekipte ilk ve üçüncü oyundan önemli isimlerin olduğu BioShock Isolation ile ilgili önceden duyduğumuz son söylentilerin pek de iç açıcı olmadığını sizlere aktarmış ve 2024 yılının sonlarında doğru satışa sunulabileceğini söylemiştik. Ne var ki bu da bir hayal olabilir.

Oops Leaks tarafından Twitter hesabı üzerinden aktardığı bilgiler ile projenin başındaki liderin değişmiş olmasına rağmen, problemlerin halen devam ettiğini ve aradan geçen dört yıllık zamana rağmen geliştirilme sürecinin yerinde saydığını aktarıyor. Projeye sonuncusu 2022 yılının yaz mevsimi olmak üzere, tam dört kez sıfırdan başlanmış.

Geliştirme ekibindeki ve konseptteki devamlı değişimler, serinin geleceğine zarar veriyormuş. Hikayenin geçeceği ortam muhtemelen aynı kalacakmış, ama oyun halihazırda yeniden yazılıyormuş. Sil baştan alınmanın altında yatan neden olarak da hikaye ekibinin serinin şanına yaraşır bir hikaye yazamadığı olarak gösteriliyor.

Dahası ise stüdyo içindeki dönüşüm ile deneyimli personellerin yerine daha az nitelikli personellerin getirilmesine ek olarak, kötü bir yönetimin hakim olduğu söyleniyor. Bu yüzden de BioShock Isolation oyununda çıkmaza girildiği ve satışa sunulamayacak kadar kötü bir durumda olduğu da aktarılmış.

Oops Leaks, daha önceden sızdırdığı bilgilerin doğru çıkması ile itibar kazanmış bir isim. Bu bilgilerin doğru olma ihtimali yüksek, ama açık bir kapı da bırakmak lazım. Eğer bu bilgiler doğru ise, 2024 yılının sonunda çıkacak olması iyimser bir tahmin olabilir gibi görünüyor. Yakın bir zaman önce finansal raporunu yayınlayan Take-Two Interactive tarafından işaret edilen doğrultuda 2025 yılının Nisan ayı ile 2026 yılının Mart ayı arasına denk gelen bir dönemde satışa sunulmasını bekleyebiliriz.

Exit mobile version