Yeni Battlefield Senaryo Modu ile Gelecek

EA Seattle ekibi ne planlıyor merak ediyoruz...

EA Seattle için verilen iş ilanına bakılırsa, yeni Battlefield senaryo modu içerecek. Ancak resmi duyuru olmadığı için, konseptin nasıl olacağına dair pek bir detay yok. İlanın detayları haberimizde.


İlginizi Çekebilir: İlk Battlefield 2042 Sezonu Zero Hour Duyuruldu


Battlefield 2042 oyunun yarattığı hayal kırıklığı sonrasında, Electronic Arts bünyesinde önemli değişiklikler yaşanmıştı. Öyle ki 2020 yılının başlarında DICE L.A. stüdyosunun başına getirilmiş olan Respawn Entertainment Üst Yöneticisi Vince Zampella, Battlefield serisinden sorumlu olacağı bir pozisyonda bulunmaya başlamıştı.

Bunun yanı sıra, Battlefield Portal modunu seriye kazandıran Ripple Effect stüdyosu yeni Battlefield deneyimleri üzerinde çalışmaya başlamış iken, başında serinin hikaye anlatımı tarafını genişletmek için şirkete geçtiğimiz yıl katılmış olan Marcus Lehto’nun bulunduğu EA Seattle stüdyosu ise yeni Battlefield oyunu için kolları sıvamıştı.

Geçtiğimiz günlerde DICE tarafından yapılan açıklama ile stüdyonun şu anda sadece Battlefield 2042 oyununu düzeltmeye odaklandığını, Mirror’s Edge dahil diğer bütün markaların da bir süreliğine geri plana atıldığını öğrenmiştik.

Battlefield V

Yeni Battlefield Senaryo Modu, Verilen İş İlanıyla Ortaya Çıktı

Diğer yandan, Electronic Arts bünyesinde yeni bir Battlefield oyunu geliştiriliyor. Henüz Amerika menşeli yayıncı tarafından bir açıklama yapılmamış olsa da, kariyer sayfasına yansıyan bir iş ilanına göre Seattle stüdyosu için bir Tasarım Yönetmeni aranıyor.

İlanın açıklama kısmında, Battlefield markasının temel ilkelerini benimsemesi ve ustaca tasarlanmış senaryo modunun tüm katmanlarını işlemesi isteniyor. Electronic Arts, bu rol için sektör emektarı arıyor. Öyle ki, başvuruda bulunacak adaylardan yönetmen seviyesinde veya oyun stüdyolarındaki geniş bir ekibin liderlik rollerinde en az on yıllık bir deneyim bekleniyor.

Bildiğiniz gibi Battlefield 1 ve Battlefield V oyunları, Savaş Hikayeleri adı altındaki senaryo modları ile gelmişti. Bu modlarda bildiğimiz olayların aksine, kıyıda köşede kalmış kahramanlık hikayeleri anlatılmıştı. Bakalım EA Seattle stüdyosunun geliştireceği yeni oyun bunun bir yenisi mi olacak, yoksa tek bir askerin rolünü üstlendiğimiz bir Battlefield olarak mı karşımıza çıkacak. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version