Yeni Battlefield PS4 ve Xbox One İçin Çıkmayabilir

Yeni Battlefield oyunu PS4 ve Xbox One'da piyasada olmayacak...

yeni battlefield ps4 ve xbox one

Yeni Battlefield PS4 ve Xbox One platformlarında çıkış yapmamayı planlıyor. İşin altında ise serinin yeni oyununun çıkacağı tarihin, eski nesil konsollar için çok geç olması yatıyor olabilir.

Battlefield serisinin geliştiricisi İsveç merkezli DICE, birçok farklı IP’yi de Electronic Arts ile birlikte geliştirmeye devam ediyordu. Şirketin geliştirdiği Star Wars: Battlefront II, 2017 yılında piyasaya çıkmış ve son büyük güncellemesini kısa süre önce almıştı.

Battlefield V ise 2018 yılında bizlerle buluşmuştu. Seriyi İskandinav ülkelerine taşıyan beşinci oyun için yayınlanan son büyük güncelleme ise Haziran ayında piyasaya sürülmüştü. Tüm yan işlerin bitmesinin ardından DICE’ın yeni Battlefield üzerinde çalışmaya başlaması ise sürpriz olmayacaktı.


İlginizi çekebilir: En İyi FPS Oyunları Anketi (Hemen Oy Verin)


Yeni Battlefield PS4 ve Xbox One platformlarında oynanamayacak

Güncellemelerin ardından açıklama Electronic Arts, bu yıl içerisinde yeni bir Battlefield oyunu görmeyeceğimiz bilgisini paylaşmıştı. Bu da oyunun çıkış tarihini 2021 yılına kadar uzatmıştı. Halbuki birçok uzman yeni nesil konsolların çıkışında bir Battlefield görebileceğimizi konuşuyorlardı.

DICE ise bugün yaptığı açıklama ile yeni Battlefield çıkış tarihi için 2021 yılını işaret etti. Kısaca oyun stüdyosu, önümüzdeki yıl yeni Battlefield’ın bizlerle olacağını onaylamış oldu.

Yeni Battlefield çıkış tarihi

Eğer geleneksel çıkış aralığına bağlı kalınacaksa, 2022 finansal yılının ikinci çeyreğini bekleyebiliriz ki bu da 2021 yılının Ekim, Kasım ve Aralık aylarına denk geliyor. Dahası ise yeni Battlefield oyununun yeni nesil için satışa sunulacağı söyleniyor. Yani PC platformunun yanı sıra PlayStation 5 ve Xbox Series X konsollarında göreceğiz.

Bununla birlikte Electronic Arts, DICE stüdyosunun açıklamasına ekleme yaparak “Yeni konsol kitlesinin oldukça küçük olacağı 2020 yılında Battlefield sunmak, yapımın potansiyeli açısından adaletli olmayacak ve bu yapımı 2022 finansal yılına kaydırmamızda etmen oldu.” yorumunda bulundu.

Electronic Arts ve DICE, muhtemelen 2021 yılı itibarıyla yeterli sayıda PS5 ve Xbox Series X satılacağından emin olduklarından, yeni oyunlarını sadece yeni nesil için planlıyorlar. Buna rağmen 2020’nin son günlerinde yeni nesil konsolların çıkmasının ardından, en az 2 yıl daha PS4 ve Xbox One’ın ölmeyeceğini söylemek gerek.

Bakalım yeni Battlefield için alınan eski nesil konsolları bir tarafa bırakma kararı, serinin satışlarında ne gibi etki yaratacak.

Exit mobile version