XDefiant Çıkış Tarihi Ekim Ayına Kaldı

Bakalım daha da gecikecek mi?

XDefiant çıkış tarihi, konsol versiyonları ile ilgili olarak yaşanan sorunlar nedeniyle Ekim ayına kaldı. Ubisoft tarafından yapılan açıklamanın detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: XDefiant Sezonluk İçerik Yol Haritası Ortaya Çıktı


XDefiant, 2021 yılının Temmuz ayı içerisinde duyurulmuştu. Aradan geçen zaman zarfında bir dizi test yapılmış olan ücretsiz oyun, 2022 yılının Mart ayında da Ubisoft Originals etiketini alarak ‘Tom Clancy’s’ ile vedalaşmıştı. Bunun en büyük gerekçesi ise diğer Ubisoft markalarından da karakterler içeriyor olması. Net bir tarih belirtilmemiş olsa da, bu yılın yaz mevsiminde yayınlanması bekleniyordu. Ne var ki yaşanan birtakım aksilikler nedeniyle birazcık daha beklememiz gerekecek. Şimdilik kesin konuşulmamakla birlikte XDefiant çıkış tarihi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

XDefiant Çıkış Tarihi Neden Ertelendi?

Ubisoft sayfası üzerinden yapılan bilgilendirmeye bakılırsa, baş yapımcı Mark Rubin tarafından XDefiant oyunun sertifikasyon için Temmuz ayının sonlarında Microsoft ve Sony şirketlerine gönderildiği ama Ağustos ayının ortalarına doğru testi geçemediğine ilişkin geri dönüş aldıkları söylendi.  

XDefiant Sezonluk İçerik Yol Haritası Ortaya Çıktı

Olumsuz geri dönüş almalarının sebebini sistemler ve genel deneyim ile alakalı sorunlar olduğunu söyleyen Rubin, eğer her şey yolunda gitseydi Ağustos ayının sonunda XDefiant oyununu yayınlamış olacaklarını da sözlerine ekliyor.  

Ekibin, sorunları gidermek ve hazır hale getirmek için üç dört hafta harcamış ve bir iki hafta içerisinde Microsoft ve Sony şirketlerine oyunu yeniden sunacaklarmış. Tekrardan bir sorunun çıkmaması durumunda ise, bu ayın ortası ile Ekim ayının ortası arasındaki bir zamanda olası ilk gün güncellemesi ile XDefiant ile buluşabilecekmişiz. 

Ufak bir hatırlatmayı da eklemeden geçmeyelim ki, ücretsiz oyun öncelikli olarak PC (Ubisoft Connect), PlayStation 5 ve Xbox Series için oyuncular ile buluşacak. PlayStation 4 ve Xbox One versiyonları için belirsiz bir süreliğine beklememiz gerekecek. Son gerçekleştirilen Açık Seans Testi sonrasında, yapılan geri dönüşlere bağlı olarak, nihai sürüme yetiştirilmesi planlanan bazı değişiklikler üzerinde çalışılıyor. Hal böyle olunca, PlayStation 4 ve Xbox One versiyonlarının geri plana atılmasına karar verildi.

Bakalım gelişmeler ne yönde olacak ve oyuncular arasında ilgi uyandırmış olan XDefiant tekrardan bir erteleme ile karşımıza çıkacak mı? Gelişmeleri takipte olacağız. 

Exit mobile version