Xbox ve Bethesda Softworks Sunumu Sırasında Gösterilenler

Tango Gameworks de yeni oyununu satışa sundu!

Xbox ve Bethesda Softworks Sunumu Sırasında Gösterilenler

Geçtiğimiz yıldan bu yana Activision Blizzard satın alımı ile uğraşan Microsoft, The Game Awards 2022 şovu sırasında herhangi bir Xbox duyurusu ile sahneye çıkmamasından dolayı kafalarda soru işaretleri oluşturmuştu. Ne var ki yeni yıla girmemizden bir süre sonra yapılan yeni duyuruyla, geliştirilme aşamasındaki oyunlar için özel bir sunumun yapılacağını öğrenmiştik. Yüreklere su serpen bu gelişmenin ardından, bahsi geçen Xbox ve Bethesda Softworks sunumu da sonunda gerçekleştirildi. Bizler de oyun gösterimlerini ve verilen yeni detayları bu haberimizde bir araya getirelim istedik.


İlginizi Çekebilir: GoldenEye 007, Switch ve Xbox’a Geliyor


Xbox ve Bethesda Softworks Sunumu Sırasında Neler Gösterildi?

Xbox Game Studios, Mojang Studios ve Blackbird Interactive tarafından yapılan duyuru ile Minecraft Legends, PC (Microsoft Store ve Steam), PlayStation 4, PlayStation 5, Switch, Xbox One ve Xbox Series için 18 Nisan 2023 tarihinde satışa sunulacak ve ilk günden de Game Pass servisine gelecek.

Keşfedilecek gizlerin ve stratejik savaşların bizleri beklediği, zengin kaynaklara ve verimli biyomlara sahip dinamik bir dünyada geçen Minecraft Legends, PvP desteğine de sahip olacak. Arkadaşlarınıza meydan okumanın yanı sıra, birlik olup hem köyünüzü savunmak hem de rakiplerini bertaraf etmek için mücadele edeceksiniz.

Bu yıl içerisinde satışa sunulması beklenen serinin yeni oyunu, PC ve Xbox Series için geliştiriliyor. İlk günden sekiz yüzden fazla benzersiz geliştirmenin ve modifikasyonun bulunacağı beş yüzden fazla araba ile satışa sunulacak olan Forza Motorsport oyununda, tayfsal ışıkölçer (spectrophotometer) tekniği ile renkler, soyulmuş metal ve cila seviyesi kapsamında arabaların çok daha gerçekçi bir görünümesini sağlayacak iken, her birin alacağı hasar ve üzerinde oluşacak kir tabakası diğerlerinden farklı olacakmış.

Turn 10 Studios tarafından belirtilene göre, oyunda ilk günden farklı pist düzenleri ile yirmi kadar ortam bulunacakmış. Önceki Forza Motorsport’lardan sevilenlere ek olarak, içlerinden bir tanesinin Kyalami (Güney Afrika) olduğu tamamıyla yeni beş mekan da bizleri bekleyecekmiş.

Videoda bahsedilen bir başka ilginç detay ise gün döngüsünün hava koşulları ile dinamik olarak gerçekleşeceği. Isı değerleri, nemli yüzeyler ve aşınmalar ile bir tur diğerinin aynısı olmayacakmış.

Son olarak, Forza Motorsport oyunun Windows Sonic ve Dolby Atmos ile yapılan ortaklık ile son derece kaliteli ses efektlerinin kullanılması neticesinde, gerçekçi bir deneyim sunacağı da söyleniyor.

Developer_Direct sunumunda yapılan duyuruyla, PC ve Xbox Series için geliştirilmekte olan Redfall’un 2 Mayıs 2023 tarihinde satışa sunulacağı netleştirildi.

Sunumda ayrıca oyun için yeni bir oynanış gösterimi de yapıldı. Oyunda bir itfaiye merkezi bulunacak. Burası bizim için güvenli ev konumunda olup, yeni görevleri de buradan başlatabileceğiz. Bu görevlerden bir tanesi de bizi deniz fenerine götürecek iken, tahmin edebileceğiniz gibi yolda da vampirler tebelleş olacaklar. Videoda ise Shroud adı verilen bir türü görme fırsatımız oluyor. Vampirleri bertaraf etmek, bu türün öfkelenmesine neden oluyor ve en nihayetinde de farklı bir türü çağırıp peşimize takıyor.

Videoda ayrıca, geliştiricinin önceki oyunlarında da olduğu gibi, çatışmalara farklı şekillerde girebildiğimiz gösteriliyor iken Redfall’da karşımıza çıkacak olan silahların bazılarına da değinilmiş.

Ghostwire: Tokyo ve The Evil Within serisi ile tanıdığımız Tango Gameworks tarafından geliştirilmiş olan Hi-Fi RUSH, sunum sırasında hem duyuruldu hem de satışa sunuldu. PC (Epic Games Store, Microsoft Store ve Steam) ve Xbox Series için geliştirilmiş olan oyun, Game Pass servisinden de eklendi.

Chai isimli bir karakterin rolünde olduğumuz Hi-Fi RUSH, tek oyunculu ritm aksiyon oyunu oluyor. Robot kol almak için teknolojik prosedür sırasında Chai, müzik çalarının güç birimi ile birleşmesi sonucunda beklenmedik bir şey ile karşılaşıyor. Dahası ise, bu durum karşısında, deneyin arkasındaki şirket de karakterimizi arızalı olarak nitelendiriyor ve deaktif etmek için harekete geçiyor ve adamlarını peşimize takıyor. Bize düşen ise, hem ritmik çatışmalar ile kendimizi savunmak hem de senaryo boyunca edineceğimiz dostlarımızın yardımı ile şirketin iş liderlerini bertaraf etmek.

ZeniMax Online Studios tarafından geliştirilmekte olan sıradaki büyük The Elder Scrolls bölümü Necrom, PC (Steam) için 5 Haziran 2023 ve PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series için de 20 Haziran 2023 tarihinde satışa sunulacak.

Tamriel topraklarına geri dönüş yapacağımız yeni bölümü, yine tek başımıza veya arkadaşlarımız ile oynayabilmemiz mümkün olacak.

Verilen bilgilere göre, oyuna The Arcanist adıyla yeni bir sınıf dahil olacak. Bunun yanı sıra, Telvanni Yarımadası, Necrom Şehri ve Apocrypha kütüphanesi olma üzere yeni bölgeler, engin bir yeni hikaye, Warden ve Arcanist sınıfı yoldaşları da dahil olacak.

Sürüm fark etmeksizin, The Elder Scrolls Online Collection: Necrom’un standart veya Deluxe sürümü ön-sipariş ile satın almanız durumunda Tamriel genelindeki büyük bölgelere, biyomlara ve görev bölümlerine erişim sağlayabileceksiniz. Deluxe sürümünün, ana oyuna ek olarak High Isle, Blackwood, Greymoor, Elsweyr, Summerset ve Morrowind bölümlerini içereceği de söylenmiş. Bu bölümler anında açılacak iken, Necrom için Haziran ayını beklemek gerekecek.

 

Exit mobile version