Xbox Series X Erteleme Durumuna Dair Açıklamalar Geldi

Xbox Series X erteleme kararı verilmekten çekinilmeyecek...

xbox series x erteleme

Xbox Series X erteleme kararı konusunda bugün yeni açıklamalar geldi. Xbox’ın başındaki isim olan Phil Spencer, IGN ile yaptığı röportaj sırasında erteleme kararının masada olmadığını; ancak herhangi bir kötü gidişatta bu kararı vermekten çekinmeyeceklerini belirtti.

Ocak ayının başında Çin’de başlayan ve dünyanın dört bir tarafına yayınlan yeni tip koronavirüs, ekonomiyi neredeyse durdurmuştu. Çin’deki fabrikalar neredeyse bir ay hiç çalışmadılar. Salgının ağır geçtiği önemli ülkelerde de üretim durma noktasına kadar geldi. Hay böyleyken, birçok teknoloji üreticisi tedarik ve üretim konusunda sıkıntılar çıkmaya başladı.

Xbox Series X, 2020’nin merakla beklenen cihazlarının başında geliyordu. Donanımsal güç olarak PlayStation 5’i arkasında bırakan konsol, dört gözle bekleniyordu. Özellikle fiyatıyla merak uyandıran konsolun ertelenme durumuna dair açıklamalar geldi.

Her ne kadar Xbox’ın başındaki isim Phil Spencer, yaptığı açıklamalarda Xbox Series X için önemli sorulara yanıt verdi ve konsolun ertelenme ihtimalini değerlendirdi.

Xbox Series X erteleme alabilir mi?

Çin’deki üreticilerim çalışmaya başladıklarını hatırlatan Spencer, üretim konusunda sıkıntı yaşamadıklarını aktardı. IGN tarafından yönetilen soruları cevaplayan Phil Spencer, erteleme konusuna da değindi.

Spencer, “Takımımın ve ekiplerimin güvenliğini önceliyorum. Microsoft’tan başka yönde fikirler dahi gelse insanların güvenliğini tehlikeye atacak kararlar vermeyeceğim.” ifadelerini kullandı. “Çin’deki fabrikalar yavaş yavaş çalışmaya başladı” diyen yönetici, “Aldığımız raporlara göre çok kısa sürede üretim kapasitesi C-19 öncesi dönemdekini yakalayacak.” dedi.

Konsolun üretiminin sadece Çin‘de olmadığı, Amerika Birleşik Devletleri’nde de üretim yapıldığını hatırlatan Spencer, bu sebeple neler olacağını kestiremediğini sözlerine ekledi. ABD’de durumun giderek ciddileştiğini ve bir karantina uygulamasının gelmesi durumunda, farklı planlar yapmak durumunda kalabileceklerini belirtti.

Halihazırda Microsoft’un erteleme gibi bir kararı olmadığının altını çizen Spencer, ilerleyen günlerde kendilerinden kaynaklanmayan problemlerin ortaya çıkması durumunda olabileceklere dair bir şey söyleyemeyeceğini belirtti. Kısaca ABD’de salgının artması durumunda çalışamaz hale gelirlerse, erteleme kararı almaktan çekinmeyeceklerini aktarmış oldu.

Tüm bunlarla birlikte oyun konsolu üretiminin en önemli aşamalarından bir tanesinin test olduğunu ifade eden Spencer, testleri ABD’de yaptıklarına dair cümleler kurdu. Bu testlerin tam anlamıyla tamamlanmaması halinde, konsolu piyasaya çıkarmakta güçlük çekebileceklerini dile getirdi. Yani konsolun tam anlamıyla hazır olmadığını düşündükleri herhangi bir anda, erteleme kararından çekinmeyeceklerini söylemiş oldu.


Exit mobile version