Xbox Series S PS2 Oyunları Oynatabiliyor

Yeni nesil Xbox konsolunda PS2 oyunlarının bazıları rahatça oynanabiliyor.

xbox series s god of war

Xbox Series S PS2 oyunları oynayabileceğiniz en güçlü sistemlerden bir tanesi oldu. Yakın zaman önce piyasaya sürülen yeni nesil Xbox konsollarından bir tanesi olan Series S’in geliştirici sürümünde PlayStation 2 oyunları oynatabilen bir alan yaratılmıştı.

Microsoft, yeni nesil oyun konsollarında farklı bir strateji ile karşımıza çıkmıştı. Tam performans çalışan Xbox Series X’in yanı sıra ondan daha ucuza satılan ancak daha düşük donanımlı Xbox Series S de piyasaya sürülmüştü. Series S her ne kadar düşük donanımlı olsa da yeni nesil oyunların hepsini oynatabilecek kapasitedeydi. Bunun karşısında Sony ise aynı donanıma sahip iki farklı konsol hazırlamıştı. PS5’in daha ucuz sürümünde sadece CD okuyucu bölümü yer almıyordu.

Özellikle yeni nesil konsol savaşında öne geçmek için elindeki bütün kurşunları atan Microsoft, geriye uyumluluğa çok önem vermişti. Xbox Series X ve Xbox Series S, çıktıkları ilk günden Xbox 360 ve Xbox One oyunlarını oynatabilir haldeydiler. Bunun arkasındaki sır ise konsolun işletim sistemine gömülen bir tür emülatör aracıydı.

Xbox Series S PS2 Oyunları Oynatabiliyor

Modern Vintage Gamer isimli bir YouTube kanalı, yeni nesil Xbox’ların geriye uyumluluklarını test etmek için harekete geçmişti. Takipçilerine konsolu tam anlamıyla test ederek, eski oyunları nasıl oynanabildiğini gösteren kanal, ilginç sonuçlara ulaştı.

Hemen yukarıda yer alan videoda yakından görebileceğiniz gibi konsol PS2 oyunlarını dahi açabilir halde çıkarılmıştı. Bunun arkasında ise işletim sistemi yatıyordu.

Modern Vintage Gamer kanalına göre Microsoft, Xbox’ın kodları arasına emülatörlerin çalışmasını sağlayan kimi araçlar yerleştirilmişti. Bu araçlar sayesinde geliştiriciler, eski konsollara çıkardıkları oyunları rahatça yeni nesil konsollara uyarlayabiliyorlardı.


İlginizi çekebilir: Xbox Series S Özellikleri


Emülatör sayesinde sadece Xbox 360 ve Xbox One oyunları değil; neredeyse tüm konsollara ait oyunlar konsolda açılabiliyordu. Videoda da görebileceğiniz üzere küçük kimi değişikliklerden sonra PS2 oyunları dahi Xbox Series S üzerinde çalışır hale geldi.

Metal Gear Solid’den God of War’a kadar birçok PS2 özel oyununu Xbox Series S üzerinde açabilen YouTube kanalı, Xbox’ın geriye uyumluluk gücünü tekrar göstermiş oldu. Daha doğrusu beklenmeyecek kadar iyi çalışan geriye uyumluluk özellikleri ortaya çıkarıldı.

Exit mobile version