Xbox One X Fiyatı Zamlandı! (Yok Artık!)

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde oyun konsollarına uygulanan ilave gümrük vergisi düşüş gösterdi ve bu haberin ardından oyun konsollarının fiyatlarında indirimler görmeyi bekliyorduk. Öte taraftan güne yeni bir zam haberi ile uyandık. Evet, oyun konsollarının fiyatlarının düşmesini beklediğimiz şu sıralarda Xbox One X fiyatı açıklanamaz bir şekilde artış gösterdi


İlginizi Çekebilir: Xbox Oyuncuları Ubisoft Oyunlarına Para Ödemeyecek!


Xbox One X Fiyatı Ne Kadar Oldu?

31 Aralık 2020 itibarıyla oyun konsollarındaki ilave gümrük vergisi yüzde 50 seviyesinden yüzde 20 seviyesine döndü. Bu kapsamda hem yeni nesil konsolların hem de mevcut nesil konsolların fiyatlarında düşüş görmeyi bekliyorduk.

Öte taraftan Xbox One X’in perakende fiyatlarında akıl almaz derecede artış gördük.

Yani şu sıralar herhangi bir perakende mağazasından Xbox One X almak isterseniz, 6.999 TL ödemeniz gerekecek. Söylemeye gerek yok biliyorum ancak tabii ki Xbox Series S 5.399 TL’lik fiyat etiketi ile çok daha makul bir tercih.

Xbox One X Fiyatı Zamlandı! (Yok Artık!)

 

Bu modellerin önceki fiyatlarını merak ediyor olabilirsiniz. Xbox One X’in 30 Aralık 2020 tarihindeki perakende fiyatları 5.499 TL idi. Yani toplamda 1.500 TL’lik bir zam yapılmış gibi gözüküyor. Fiyatları kıyaslamak adına 30 Aralık 2020 tarihine ait Web Archive kayıtlarına göz atmak isteyebilirsiniz.

Peki siz bu fiyat artışı hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu artışın ardında yatan sebepler ne? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version