Microsoft Duyurdu: Ücretsiz Oyunlar, Ücretsiz Olacak (!)

Microsoft geçtiğimiz günlerde yaptığı duyuru ile birlikte Xbox Live Gold fiyatı için yapılacak değişikliği kullanıcılarla paylaşmıştı. Nitekim sosyal medyada oldukça tepki gören bu adımın ardından Microsoft geri adım atma kararı aldı. Öte taraftan bu güncelleme açıklaması, güzel bir detay daha içeriyor.


İlgili İçerik: Xbox Series X Özellikleri, Oyunları ve Fiyatı


Xbox Live Gold Fiyatı Değişmeyecek!

Microsoft tarafından yapılan duyuruda Xbox Live Gold fiyatı 11 Dolar / Ay — 30 Dolar / 3 Ay — 60 Dolar / 6 Ay olarak güncellenmişti. Haberin yayılmasını takip eden yirmi dört saat içerisinde binlerce kullanıcının tepkisini toplayan şirket, bu noktada bir geri adım atma kararı aldı.

Bugün harika değildi. Her zaman sizin için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz ve bugün hedefi kaçırdığımızı söyleyebiliriz. Sizi duyuyoruz ve Xbox Live Gold aboneliklerindeki fiyat güncellemesini geri alıyoruz. Ayrıca Xbox Live’ı oyuncu deneyimlerinin merkezinde tutabilmek adına ücretsiz oynanan oyunlar için de Xbox Live Gold gereksinimini kaldıracağız. Bunun için hemen çalışmaya başlıyoruz ve önümüzdeki aylarda güncellemeler sunacağız.

Xbox Series Geliştirici Modu Nasıl Yüklenir?

Yani abonelik ücretlerindeki güncelleme kararını geri çeken Microsoft, aynı zamanda Fortnite gibi ücretsiz oyunlardaki Xbox Live Gold koşulunu da kaldıracağını duyurdu. Bu, zaten PlayStation ve hatta Nintendo tarafında dahi uygulamada olan bir politika ve açıkçası Xbox, bu konuda geç bile kaldı.


Microsoft ve Sony tarafından zorunlu tutulan bu kısıtlamalar, oyun konsollarının en büyük dezavantajlarından birisi sayılabilir. Yani oyun oynamak için, ya da en azından çevrim içi oyun oynamak için neden para ödeyeyim ki?

Peki siz Microsoft tarafından atılan bu geri adım hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version