Xbox Konsollarının Satışları Nasıl Gidiyor?

Game Pass kazandırmaya devam ediyor...

Xbox Konsollarının Satışları Nasıl Gidiyor

Xbox konsollarının satışları hakkında güncel bilgiler paylaşıldı. Microsoft tarafından açıklanan rakamlara bağlı olarak, 2021 yılının dördüncü çeyreğinden sonraki en iyi dördüncü çeyrek geçirilmiş. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Xbox Live Gold Tarihe Karışıyor: Xbox Game Pass Core Geliyor! (Güncel)


Microsoft, mevcut finansal yılın hem dördüncü çeyreğine hem de geneline ilişkin finansal sonuçları açıkladı. Genel olarak, 30 Haziran 2023 Cuma günü sona eren dördüncü çeyrekte önceki çeyreğe göre % 8 oranında bir artış ile 56.2 milyar dolar gelir elde edilmiş. Net gelir ise 20.1 milyar dolar ile % 20 oranında artış göstermiş.

Xbox Konsollarının Satışları Ne Alemde?

Şirket tarafından açıklanana göre Xbox tarafında, donanım satışlarından elde edilen gelir yıllık olarak düşünüldüğünde % 13 oranında düşer iken hizmet ve içerik gelirleri ise % 5 oranında artmış. Oyun gelirleri sadece % 1 oranında artış ile otuz altı milyon doları bulmuş.

Açıklamada Üst Yönetici Satya Nadella, aylık olarak hem cihaz hem de kullanıcı anlamında aktiflik sayısı açısından rekor kırıldığını söylüyor. Herhangi bir güncel abone sayısı açıklanmasa da Nadella, Game Pass servisinde yıllık olarak kullanıcılar % 22 oranında daha fazla zaman geçirmişler.

Bildiğiniz gibi Xbox, 2021 yılının dördüncü çeyreğinde bu zamana kadar olan en iyi yılını geçirmişti. Son açıklanan rakamlar göz önünde bulundurulduğunda, bağımsız endüstri analisti olan DomsPlaying tarafından hesaplanana göre çeyreklik satışlar yaklaşık olarak 3.49 milyar doları bulmuş.

Hatırlayacağınız üzere, geçtiğimiz ayın sonlarına doğru açıklanan rakamlar ile Xbox One ve Xbox Series ortak satışları ortaya çıkmıştı. Yetmiş dokuz milyondan fazla olan toplam rakamın, yirmi bir milyondan fazlasının Xbox Series ailesine ait olduğu söylenmişti.

Exit mobile version