Xbox Konsolları DualSense Benzeri Kola Kavuşabilir

Microsoft, Sony'nin izinden gidiyor gibi...

Xbox Konsolları DualSense Benzeri Kola Kavuşabilir

Ortaya atılan bir iddiaya göre, Xbox konsolları DualSense benzeri bir kontrol koluna kavuşabilir. Şimdilik resmi bir bilgi yok. İddianın detayları ise haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Xbox Live Gold Ocak 2023 Oyunları Duyuruldu


2021 yılının başlarında, TechRadar sitesine yansıyan bir habere göre, Microsoft tarafından Xbox Series kullanıcılarına anketlerin gönderilmişti. Anketlerin konusu ise, DualSense özelliklerine sahip Xbox Series kontrol kollarının istenip istenmediğiyle ilgiliydi.

Xbox Konsolları DualSense Benzeri Kola Sahip Olacak Mı?

Bu gelişmenin üzerinden uzun bir zaman geçtikten sonra, konu yeniden gündeme geldi. XboxEra podcast yayını sırasında Shpheshal Nick tarafından söylenene göre, Xbox DualSense benzeri bir kontrol kolu üzerinde çalışıyormuş. Ne var ki bunun, daha önceden bahsi geçen LCD ekranlı prototip ile alakalı olmadığı söyleniyor.

“Xbox’ta, şirket içinde DualSense DualShock gibi dokunmatik yüzeyi olan yeni Xbox kolu için ilk örneği oluşturuyorlar ve hatta test ediyorlar.”

Nick ayrıca kaynağının bu ilk örneği, HD Rumble olarak tanımladığını da ekledi. Diğer bir deyişle, DualSense gibi dokunsal geri bildirim özelliği de olacakmış.

Yayının ilerleyen kısımlarında, bu örneğin Xbox sahiplerine sunulacak bir ürüne dönüşüp dönüşmeyeceğine ek olarak pazardaki yerini alıp almayacağı konusuna da şüphe ile yaklaşılıyor.

Şu an için Microsoft tarafından resmi bir geri dönüş yapılmamış olsa da, bir ihtimal geçtiğimiz yıl içerisinde Phil Spencer tarafından onaylanan ve hazır olduğu söylenen ama fiyatının belirlenememiş olmasından dolayı ne zaman çıkacağı bilinmeyen Project Keystone ile tanıtılacak olabilir. Project Keystone, oyunculara eş akış (stream) sistemi ile Xbox oyunlarını oynama fırsatı sunacak olan küçük bir bulut servisi cihazı oluyor.

Exit mobile version