Xbox Başkanı Phil Spencer: Artık Sıra Bizde!

Canım iyi misin? Hey Phil Spencer!

Xbox Başkanı (CEO) Phil Spencer, gelecek nesil hakkında oldukça iddialı açıklamalarda bulundu. Xbox Series X ile ilgili yeni detayların ve içeriklerin yolda olduğunu müjdeleyen Spencer, oyun odaklı bir yol izleyeceklerinin sinyallerini verdi. İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: Xbox Series X ve PlayStation 5 Karşılaştırması


Xbox Series X Oyun Odaklı Bir Konsol Olacak

Xbox Başkanı Phil Spencer, gelecek nesil hakkında oldukça iddialı açıklamalarda bulundu. Spencer; “Yeni nesil konsol Xbox Series X’in çıkışına kadar paylaşacağımız plan tablosunu dün inceledik. Ekibim gerçekten harika işler çıkarıyor bu konuda.

Daha önce Xbox planları hakkında hiç bu kadar heyecanlı hissetmemiştim. Sesinizi duyduk, bizden şeffaflık ve gerçeklik istiyordunuz. Bir sonraki adım artık (oyunlar!) Beklemede kalın.” sözleri ile yeni nesilde oyun odaklı bir yol izleyeceklerinin sinyallerini verdi.

Xbox Series X’in resmi teknik detaylarına aşağıda yer alan tablodan ulaşabilirsiniz. Xbox Series X

İşlemci 8x Cores @ 3.8 GHz (3.66 GHz w/ SMT) Custom Zen 2 CPU
Ekran Kartı 12 TFLOPS, 52 CUs @ 1.825 GHz Custom RDNA 2 GPU
Die Boyutu 360.45 mm2
İşlem Gücü 7nm Enhanced
RAM 16 GB GDDR6 w/ 320mb bus#
RAM Bant Hızı 10GB @ 560 GB/s, 6GB @ 336 GB/s
Dahili Depolama 1TB NVME SSD
Yazma Hızı 2.4 GB/s (Raw), 4.8 GB/s (Sıkıştırma ile)
Genişletilebilir Depolama 1 TB Genişletme Kartı
Harici Depolama USB 3.2 ile HDD Desteği
Optik Okuyucu 4K UHD Blu-Ray Drive
Performans Hedefi 4K @ 60 FPS, Up to 120 FPS
Renk Mat Siyah
Boyut 301mm x 151mm x 151mm
Çıkış Tarihi 2020 Tatil Dönemi

1.31 teraflops işlem gücünden 12 teraflops işlem güçlerine çıkılması, yeni konsolun ne kadar güçlü olduğunu ortaya koyuyor. Bu işlem gücüne yeni nesil SSD teknolojileri de eklendiğinde, ortaya yağ gibi akan bir platformun çıkması oldukça muhtemel görünüyor.

Donanımsal güç olarak PlayStation 5’i arkasında bırakan konsol, dört gözle bekleniyor. Eğer Spencer açıklamasına sadık kalır ve planladığı gibi oyun odaklı bir konsol bizlere sunarsa yeni nesil oyunculara ilaç gibi gelecek diyebiliriz.


Peki ya siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Yeni nesilde rekabet iyice kızışır mı? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

 

Exit mobile version