WWE 2K22 İnceleme

Bu kadar sert vurmak hiç bu kadar kolay olmamıştı...

WWE 2K20’yi çevreleyen fiyasko rüzgarının bir parçasıydıysanız, devam yapımı için beklentilerinizi düşük tuttuğunuz düşüncesindeyim. 2K20, oyun bozan hataları ve aksaklıkları nedeniyle tarihe adını teneke harflerle yazdıran bir yapım olmuştu. Geliştiricinin 2K21’i tamamen atlayarak bir devam oyunu üzerinde iki yıl harcaması özellikle marka adına kötü bir durum. Peki WWE 2K22 tüm hatalardan ders alarak mı geri dönüyor? Yeni oyun oyunculara neler sunuyor? Satın almaya değer mi? Tüm detaylarıyla WWE 2K22 inceleme yazımız yayında!

WWE 2K22 İnceleme

Yeni oyunumuzda geliştiriciler sağlam bir geri dönüş yapmak için birçok konuda değişikliğe gitti. Yenilenmiş oyun motoru, kontroller ve MyGM’nin geri dönüşüyle son oyun, en son kapak yıldızımız olarak gelen Rey Mysterio’nun uzun kariyerini de kutlayacak nitelikte. Birkaç kusur WWE 2K22’yi yılın parlayan yıldızı olmasından alıkoyuyor ama sakın serinin geçmişine bakarak hataya düşmeyin, WWE 2K22 harika vakitler geçirebileceğiniz bir oyun olarak bizleri selamlıyor.

2K22’nin en önemli değişikliği oynanışa getiren yeniliklerde yatıyor. WWE serisinde her zaman nihai hedefimiz, rakip güreşçiyi hafif ve ağır saldırılarla yıpratmak, karşı vuruşlar için savunmalar yapmak ve daha teknik vuruşlar için kombolar geliştirmek olmuştur. Bu oyunda, bloklar ve karşı saldırılar genişletilmiş savunma seçenekleri sunuyor. Ayrıca öngörülebilir düşmanlara, ekstra stratejik saldırılar düzenleyerek oynanış tarzımızı daha havalı anlarla süsleyebiliyoruz.


İlginizi Çekebilir: Horizon Forbidden West İnceleme


Yenilenmiş karakter animasyonları ve kontrolleri sayesinde 2K22’nin dövüşleri artık daha akıcı ve her şey daha net, anlaşılır bir yapıya sahip. Drew Gulak’ın ilk eğitiminden bile farkı anlayabiliyorsunuz. WWE 2K22’nin kadrosu 170’in üzerinde güreşçiye ev sahipliği yapıyor. Günümüzün süper yıldızlarından The Rock gibi klasik güreşçilere kadar birçok karakter seçeneği sizleri bekliyor. 2K22, bazı kapsamlı modlar içeriyor.

WWE 2K22 İnceleme

Showcase Modu buna örnek olarak gösterilebilir. Kapak yıldızımız Rey Mysterio’nun kariyerine derinlemesine bir dalış yaparak en büyük dövüşlerinden bazılarını yeniden yaşayabilirsiniz. Gerçek hayattan görüntüler, önemli anlarda oyunda karşınıza çıkıyor ve bu durum sanki mini bir belgesel izliyormuşsunuz havası yaratıyor. Bu modun normal dövüşlerden farkı, hedef rakiplerinizi oyalayarak vakit kaybetmemeniz çünkü bunu yapmak bir maçın erken bitmesine sebebiyet verebilir.

Bunun yerine, belirlenmiş hedeflere tamamlamalı ve rakibinize karşı belirli hamleler gerçekleştirerek maçı tam puanda bitirmelisiniz. Bazı hamlelerin üstesinden gelmek oldukça zor ancak her hedefe ulaşmak son maçın kilidini açacağı için kendinizi geliştirmekte mecbursunuz. Bazen bu modu deneyimlerken düşmanlardan çok kendime karşı meydan okuyormuş hissiyatı oluşmadı değil. Mutlaka bir göz atmanızı öneririm.

Kadroda yer alan eksikliklerle bile 2K22, güreşin en dikkate değer süper yıldızlarından birine eğlenceli bir bakış ve tanıdık olmayanlar için eğlenceli bir giriş sunuyor. 2K22’yi asıl uzun süre oynanabilir kılacak olan mod MyGM.  Bu modda bir Genel Müdür rolünü oynuyorsunuz ve yapay zekaya veya başka bir oyuncuya karşı (yalnızca yerel çok oyunculu). özel maçlar düzenleyebiliyorsunuz. MyGM’de  WWE’nin dört markasından birini kontrol ediyor olacaksınız: Raw, SmackDown, NXT veya NXT UK.

WWE’nin en popüler markası olmak için kafa kafaya mücadele ettiğiniz bu mod, her beş haftada bir izle ve öde (PPV) etkinliğine doğru evriliyor ve sonunda Wrestlemania’ya yol açıyor. Her maç türünün maliyetini (normal dövüşler hariç), taraftar puanları etkiliyor. Maçı daha özel kılmak için harcama yapmaktan çekinmemelisiniz. Daha iyi bir arena veya geliştirilmiş özel efektler mi istiyorsunuz? Bütçenize göre talepleriniz karşılanıyor.

Bir maç türü ne kadar heyecan verici olursa, bir süperstar da o kadar fazla dayanıklılık kullanır. Karakterlerinize verdiğiniz önem direkt olarak maçı etkileyen unsurlar arasında yer alıyor. MyGM, en çok zamanımı harcadığım mod oldu. Football Manager tarzı bir deneyim sunuyor. Yerel olarak oynayacak bir arkadaş bulabilirseniz, bu rekabeti başarıyla kazanmak oldukça tatmin edici bir his oluşturuyor içinizde.


İlginizi Çekebilir: Assassin’s Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök İnceleme


MyCareer modu da ayrıca geri dönen modlar arasında yer alıyor. Sadece şimdi MyRISE olarak yeniden adlandırılmış. MyRISE erkekler veya kadınlar klasmanında oynamanıza izin vererek, dört karakter geçmişinden birini seçmenize izin veriyor. Her karakter benzersiz hikaye içeriği sunuyor oyunculara ve 2K’ya göre MyRISE, 50 saatlik oynanışa sahip. Bu hikayenin nasıl gelişeceği ise tamamen sizin seçimlerinize bağlı. Hikayenizin kahramanı veya kötüsü olmak sizin elinizde!

Bir WWE hikayesinden kurnazlıklar beklemek yanlış olmazdı sanırım ancak MyRISE, MyGM’a nispeten o kadar da derin bir sisteme sahip değil ve ilgi çekici durmuyor. Gelelim MyFACTION’a. MyFACTION, WWE 2K22’nin FIFA Ultimate Team eşdeğeri olarak görülen yeni bir eklenti. Ve evet, içerisinde mikro dönüşümler barındırıyor. Bu modda çeşitli nadirliklere sahip süper yıldız kartları alacak, takım oluşturacak, yeni güreşçiler toplayacak, mevcut olanları yükseltecek ve haftalık etkinliklere katılacaksınız. Ne yazık ki, MyFACTION’da çok oyunculu mod bulunmuyor.

Harcanan çabayı takdir etsem de, MyGM’a nispeten bu modun da pek işlevsel bir yanı olmadığı düşüncesindeyim. Peki bizlere sunulan yenilikler bunlarla mı sınırlı? Elbette hayır! Universe Modu ayrıca yeni oyunumuzda geri dönüyor. Bu mod gösteri kartında maç rezervasyonu yapmanıza ve kimin hangi şampiyonaları kazanacağını belirlemenize olanak tanıyor. Ancak burada önemli bir değişiklik var. Classic Mod ile tüm WWE kadrosunu yönetmeye devam ederken, 2K22 Superstar Modunda tek bir güreşçi olarak oynamanıza izin veriliyor.

WWE 2K20 başıboş bir enkazdı ve geliştirici stüdyo Visual Concepts bu feci enkazdan net bir şekilde dersini aldı. WWE 2K22, geniş bir hayran kitlesine hitap edecek geniş modlarla dolu ve daha uzun bir geliştirme döngüsünden yararlanan çok gelişmiş bir yapım. Yenilenmiş savaş sistemi ve geri dönen MyGM modu özellikle öne çıkan özellikler arasında yer alıyor.

WWE 2K22 mükemmel bir oyun değil ama en azından WWE severleri memnun edecek düzeyde. Mesela MyRISE oyuncuları heyecanlandıracak yenilikler barındırmıyor. Showcase Modunun belgesel tarzı yaklaşımını sevmeme rağmen, birkaç önemli eksiklik (Rey Mysterio’nun önemli maçları) modun kısıtlayıcı yapıda kalmasını sağlamış. Bununla birlikte, bunların benim kişisel düşüncelerimi kapsadığını unutmamanızda yarar var. MyRISE WWE evrenine yeni katıların memnun ayrılabileceği bir mod kesinlikle olabilir.


İlginizi Çekebilir: Gran Turismo 7 İnceleme


WWE 2K20 saçmalıklarının sizde bıraktığı izlerden kurtulmak istiyorsanız mutlaka WWE 2K22’ye bir göz atın derim. Peki siz WWE 2K22 hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi ve deneyimlerinizi aşağıda yer alan yorumlar sekmesi üzerinden bizlerle paylaşmayı unutmayın sevgili Turuncu Levye takipçileri.

İnceleme

WWE 2K22

8 Puan

Birkaç kusur WWE 2K22'yi yılın parlayan yıldızı olmasından alıkoyuyor ama sakın serinin geçmişine bakarak hataya düşmeyin.

ARTILAR

  • MyGM Modu Derin Bir Yapıya Sahip
  • Oyuncu Kadrosu Tatmin Edici Genişlikte
  • Yenilenmiş Dövüş Sistemi Nefes Aldırıyor
  • Oynanışı Şekillendiren Yeni Taktikler

EKSİLER

  • MyRISE Diğer Modlara Nazaran Sönük Kalmış
  • Showcase Modu Önemli Anları Kırparak Detaylardan Kaçınıyor
  • Universe Modu Çeşitlilik Adına Konulmuş Hissiyatı Verdi

Editörün Puanı

  • Editörün Puanı 8

WWE 2K22 Fiyatı

En uygun fiyat için pek çok siteden bilgi alıyoruz..

En Uygun Fiyat

₺429
Exit mobile version