World of Warcraft Xbox İçin de Yayınlanabilir

Geliştirici ekibin bu yönde isteği varmış...

BlizzCon 2023 sırasında yapılan bir röportaja bakılırsa, World of Warcraft Xbox için de gelebilir. Şimdilik bu kesin değil, ama olursa da şaşırmamak lazım. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Yeni World of Warcraft Classic Sezonu, Ay Sonunda Başlıyor


Yılın beklenen bir diğer etkinliği BlizzCon, hafta sonunda gerçekleşmiş ve pek çok yeni duyuruya sahne olmuştu. World of Warcraft için üç yeni genişleme, World of Warcraft Classic Catalysm, ilk Diablo 4 genişlemesi Vessel of Hatred ve dahası ile Blizzard Entertainment bizleri coşturmuştu. Etkinlik sonrasında yapılan bir röportaj da World of Warcraft Xbox için de gelecek düşüncesinin oluşmasına yol açtı.

World of Warcraft Xbox İçin de Gelecek Mi?

GamesRadar+ tarafından yapılan röportaj sırasında konuşan başkan yardımcısı ve World of Warcraft baş yapımcısı Holly Longdale, geliştirici ekibin bir konsol versiyonu üzerinde çalışmayı her daim istediğini söyledi. Ne var ki bir konsol kitlesine göre ulaşılabilirliğin muhtemelen farklı olacağını da sözlerine ekledi.

World of Warcraft Dragonflight Çıkış Tarihi Açıklandı

Bildiğiniz gibi Activision Blizzard satın alımı Ekim ayının sonlarına doğru tamamlanmıştı. Ama bu yılın sonuna kadar Call of Duty, Diablo veya World of Warcraft oyununu PC ve Xbox Game Pass kütüphanesinde göremeyeceğimiz Microsoft Gaming Üst Yöneticisi Phil Spencer tarafından da onaylanmıştı. World of Warcraft baş yapımcısı Holly Longdale da gelecek planları hakkında henüz Xbox Game Studios ile bir görüşmenin yapılmadığını teyit etti. Yine de Microsoft bünyesine katılmanın getirdiği olasılıkları da göz ardı etmediğini de sözlerine ekledi. Bunu da “Biz artık Microsoft’uz.” diyerek özetledi.

2004 yılında oyun dünyasında kendisine bir yer bulmuş ve aradan geçen zaman zarfında yayınlanan sayısız genişleme paketi ile hem içerik anlamında fazlası ile genişlemiş hem de milyonlarca oyuncuya ulaşmayı başarmıştı. Ne var ki sadece PC platformu ile sınırlı olan World of Warcraft, görünüşe göre artık öncelikli olarak Xbox ile konsollara da merhaba diyecekmiş gibi görünüyor. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version