Valve, Steam Deck için Uzun Vadeli Planlar Yapıyor

Steam Deck 2 gelir mi dersiniz?

Bildiğiniz gibi Valve, 2015 yılında Steam Machine denemesinde bulunmuştu. Ne var ki sonrası pek beklendiği gibi gitmemiş. Şirket, Aralık ayında duyurmuş olduğu Steam Deck ile şansını ikinci kez denedi ve bu defa son derece başarılı bir sonuç alındığı hepimizin bildiği bir durum. Şimdi de cihaz için uzun vadeli planların yapıldığı yeniden gündeme geldi.


İlginizi Çekebilir: Silent Hill ve Metal Gear Solid Oyunları Steam’e Geliyor!


25 Şubat 2022 tarihinde satışa sunulmuş olan taşınabilir cihaz, beklenenden fazla ilgi görmeye devam ediyor. İlk günden itibaren sunulan destek ile daha da iyileştirilmeye ve kütüphanesi de genişlemeye devam edilen Steam Deck, her Pazartesi günü yayınlanan Steam mağazasının bir önceki haftaya ilişkin en çok satanları listesinin zirvesinde bizi karşılıyor ve görünüşe göre uzun vadeli bir proje haline getirilecek. Diğer bir deyişe, farklı varyasyonlar görebiliriz.

gsmarena_001

Valve, Steam Deck için Uzun Vadeli Planlarından Bahsetti

Geçtiğimiz günlerde Valve, cihaz için elli sayfalık bir kitapçık yayınladı. İçeriğinde de Steam Deck cihazına birden fazla nesle yayılacak ürettim hattı olarak bakıldığı ve gelecekte farklı varyasyonlarını göreceğimizi “Steam Deck, yeni Steam taşınabilir oyun bilgisayarları kategorisinin ilkini temsil ediyor. Gelecekte, Valve Steam Deck’in yeni versiyonlarını pazara getirerek, bu ürünü donanıma ve yazılıma iyileştirmeler ve varyasyonlar ile devam ettirecek.” açıklaması ile onayladı.

Açıklamanın devamında ise hem Steam Deck ve SteamOS için gelecekte iyi bir şekilde destek sunulacağı ve donanım için yeni kullanım olanakları için topluluktan geri dönüşlerin beklendiğine yer verilmiş. Ayrıca taşınabilir oyun bilgisayarının ilk versiyondan çok daha açık ve yetenekli yeni versiyonların hazırlanacağına dikkat çekilmiş.

Aslında bakarsanız bu, ilk kez gündeme getirilen bir konu değil. Daha önceden şirket başkanı Gabe Newell, taşınabilirlik yeteneklerine odaklanılacak olan ikinci bir iterasyon üzerine şahsi fikrini belirtmişti.

Exit mobile version