Valorant, Project A’nın Yeni İsmi Olarak Belirlendi

Riot Games yaptığı açıklama ile taktiksel FPS oyununun isminin Valorant olduğunu duyurdu.

Riot Games tarafından geliştirilmekte olan taktiksel FPS oyunu Project A gerçek ismine kavuştu. Riot, yaptığı resmi açıklama ile oyununun isminin Valorant olduğunu dile getirdi.

Geliştirdiği League of Legends isimli MOBA oyunuyla tanıdığımız Amerika Birleşik Devletleri merkezli oyun geliştiricisi Riot Games, FPS dünyasına ilk adımını atmak için hazırlanıyordu. 2019’un başlarından bu yana Project A adını verdiği rekabetçi FPS oyunu üzerinde uğraşan şirket, sonunda beklenen açıklamayı yaptı.

Project A ismini verdiği oyunun Valorant olarak adlandırılacağını belirten Riot, gönderdiği basın bülteni içerisinde oyuna dair merak edilen birçok soruya cevap buldu. En sevilen detayların başında ise Valorant’ın ücretsiz olarak oynanması geliyordu.

Aslında birkaç gün önce Riot Games tarafından satın alınan bağlantı adresleri ve diğer detaylar, Project A’nın ismi belli oldu başlıklı haberimizde de göreceğiniz gibi bizleri PlayValorant adresine yönlendirmişti.

Hikayesi nasıl olacak?

Valorant, dünyanın farklı köşelerinden gelen ajanların birbirlerine karşı savaştıkları bir yapım olacak. “Her bir ajan, silah becerisini taktiksel bilgi ve stratejik destekle tamamlayarak oyuncuların farklı durumlara yaklaşımını etkileyecek özel yetenek setlerine sahip. Yetenekler, doğru atışı yapabilmeleri için oyunculara taktiksel fırsatlar sağlamaları için tasarlandı.”

League of Legends’da olduğu gibi oluşturulan evrenin dört bir köşesinden gelen karakterler, en iyiyi belirlemek üzere rekabetin içine girecekler. Bu rekabet ise birbirinden farklı haritalar üzerinde oynanacak.

valorant fps riot games project a ismi

Valorant oynanış detayları

Taktiksel FPS oyunu olarak adlandırılan Valorant, oyuncuların yeteneklerini ön plana çıkarmak üzere tasarlanmış durumda. Yani karakterin özel yetenekleri ya da kendilerine avantaj sağlayacakları başka detayları bulunmayacak. Bunun yerine oyuncular, karakteri ne kadar iyi kontrol edebilirlerse o kadar iyi sonuçlar alacaklar. Kısaca oyunun CS: GO gibi mekaniklere sahip olacağı dillendirilebilir.

5’e 5 mücadelelerin yapılacağı oyunda, 24 tur üzerinden maçlar yapılacak. 24 turda en fazla el kazanan takım, haritayı kazanmış olacak. Bu mekanik de yine CS:GO’da olduğu gibi 16 turluk haritalar üzerinden kolayca anlaşılabilir.

Oyunun Yönetici Yapımcısı Anna Donlon, oyunla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Oyunu geliştirirken hassas nişancılık, silah becerileri ve stratejik uygulama gibi rekabetçi taktiksel nişancılık oyunlarının temel değerlerini muhafaza etmek istedik. Silah becerilerini tamamlayan özgün karakter yetenekleri sayesinde geleneksel taktik nişancılık deneyimini bir adım ileri taşıdığımıza ve türe yeni bir soluk getirdiğimize inanıyoruz. Oyunun çıkışıyla dünyanın her tarafındaki taktiksel FPS severlerle uzun soluklu bir birlikteliğe başlamayı umuyoruz.”

Hile sistemi nasıl çalışıyor?

Taktiksel FPS oyunlarının en bela yanlarından bir tanesi ise sürekli hilecilere karşı oynamanız. Bildiğiniz üzere hileciler ne kadar önemli koruma kalkanları konursa konsun, bunu aşmayı başarıyorlar. Oyunun ücretsiz olacağı düşünülürse, hile büyük bir problem olarak karşımızda duruyor.

Yapılan açıklama ile oyun içindeki hile sisteminin şöyle çalışacağı belirtildi: “Oyun için en önemli iki konu yüksek duyarlılığı ve rekabet bütünlüğünü sağlamak olduğundan Riot Games oyuna eşi benzeri görülmemiş, sınıfının en iyi teknik arka plan desteğini sağlıyor. Buna ilk günden itibaren tüm oyuncular için ücretsiz 128-tick sunucular, keskin vuruşları işleyebilmesi için özel olarak üretilmiş bir ağ programlaması (netcode), sunucu yetkisi altındaki oyun mimarisi ve özel bir hile karşıtlığı (anti-cheat) sistemine sahip bir oyun deneyimi de dahil. Oyunda oyuncuların beceri ve stratejileri, galibiyet ya da yenilgilerinin tek belirleyicisi olacak.”

Valorant çıkış tarihi

Merakla beklenen oyunların başında gelen Valorant çıkış tarihi, yine gönderilen basın bülteni içerisinde kendine yer buldu. Riot Games yaptığı açıklama ile oyunun ücretsiz olacağı bilgisini verdi.

Ücretsiz olarak yayınlanacak Valorant’ın çıkış tarihi ise 2020 yaz ayları olarak belirlendi. Henüz tam tarih vermekten kaçınan Riot, yakın zaman sonra yayınlayacağı videolarla oyunla ilgili ayrıntıları paylaşmaya devam edeceğini açıkladı. Oyuna ilgi duyanların ise yeni bilgileri www.playvalorant.com adresinden alabilecekleri belirtildi.

 

Exit mobile version