Valorant Dereceli Mod Yakında Geliyor

Valorant dereceli mod ile oyunun rekabetçi tarafı güçlenecek.

Valorant Dereceli Mod Yakında Geliyor

Riot Games, Valorant dereceli mod için geri sayımı başlattı. Oyunun geliştiricisi yaptığı açıklamayla oyuna eklenecek olan dereceli mod hakkındaki ilk detayları paylaştı. Geçtiğimiz haftalarda kapalı betanın başlamasıyla birlikte oyuncular şu ana kadar sadece derecesiz modda oynamak zorundaydı.


İlginizi Çekebilir: CS:GO Kaynak Kodları Sızdırıldı! Oyuncular Tehlikede Mi?


Valorant Dereceli Mod Nasıl Çalışacak?

Öncelikle dereceli mod oyuna eklendiği gibi dereceli mod oynamak mümkün olmayacak. Oyuncular dereceli modu oynayabilmek için öncelik 20 tane derecesiz maçı tamamlamak zorunda olacaklar. Dereceli mod etkinleştirildiği zaman ise oyuncuları 8 tane derece (Bronz, Gümüş vs.) ve her derece için ise 3 aşama (Bronz I, Bronze II vs.) bekliyor. Bu aşamalar son derece olan Valorant için ise geçerli olmayacak.

Oyuncular oyun içerisindeki kazanma-kaybetme oranına bakılarak derecelerinde ilerleme kaydedebilecekler. Diğer çoğu oyunda olduğu gibi. Derece yükselmeniz için maçınızı kazanmanız yetecek. Aldığınız her mağlubiyet ise olası derece kaybına sebep olacak. Maçı kazanmak derece atlamanızdaki en büyük etken olacak ama Riot açıklamasında bireysel performanslarında hesaba katılacağını söyledi. Yani maçınızı kaybetseniz bile bu derece düşeceğiniz anlamına gelmeyecek.

Valorant yetkilisi Ian “Brighteyz” Fielding bireysel performansın dereceli maçların ilk aşamasında büyük öneme sahip olduğunu belirtti. Açıklamanın devamında ise maç kazanmanın ilerleyen zamanlarda bireysel performanstan daha fazla öneme sahip olacağını belirtildi.

Derece kazanmaktaki bir diğer önemli etken ise maçlarınızı ne kadar farkla kazandığınız olacak. Örnek olarak 10 farkla kazanılan bir maçtan 3 farkla kazanılan bir maça göre daha fazla ilerleme puanı kazanabileceksiniz. Aynı şekilde kaybettiğiniz maçlarda da bu durum geçerli olacak.

Oyuncular 5 kişiden oluşan hazır takımlarıyla dereceli maça girebilecek. Oyun eşleştirme mekanizması bu durumu hesaba katacak ve takımınızı bir diğer 5 kişiden oluşan takımla eşleştirecek. Arkadaşınız sizden en fazla 2 derece ya da 6 aşama yukarıda veya aşağıdaysa sizin grubunuza katılabilecek. Bu şekilde grup üyeleri arasında oluşabilecek büyük yetenek farkları engellenmiş olacak.

Riot açıklamasında kapalı beta boyunca dereceli modun belirli sürelerle kapatılabileceğini belirtti. Oyunculardan gelen geri bildirimlere bakılarak gerekli değişiklikler ve bakımlar yapılabilecek. Oyunun tam sürümünün çıkışıyla birlikte ise kapalı beta boyunca kazandığınız dereceler yok sayılacak.

Dereceli Mod Ne Zaman Gelecek?

Valorant’ın dereceli modu oyunun 0.49 yamasıyla birlikte gelecek. Şu an oyun 0.47 yamasında bulunsada Riot 0.48’i es geçip direk 0.49 yamasını uygulamaya alacak. Valorant oyun yöneticisi Joe Ziegler  Twitter’dan yaptığı açıklamayla Riot Games’in yamayı önümüzdeki hafta içinde herhangi bir gün getirmek istediğini belirtti. Yama yayınlanacak ve Riot yamanında stabil ve sıkıntısız olduğundan emin olunca ise dereceli modu oyuna ekleyecek.

Valorant kapalı betada yer alma şansını yakalamak için buradan Valorant’a üye olabilirsiniz.

 

Exit mobile version