Ülkemizdeki Oyun içi Satın Alımlar Yükselişe Geçti!

Zirvede PUBG Mobile var...

Oyunfor.com tarafından yapılan açıklamayla, ülkemizdeki oyun içi satın alımlar normalleşme ile yükselişe geçmiş. Peki son durum nedir? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Call of Duty: Warzone Mobile Görüntüleri Sızdırıldı


Oynaması ücretsiz oyunlar, hayatımız artık daha önceden olmadığı kadar bir parçası oldu. Ne var ki kısıtlı bir deneyim sunmakta olan bu oyunlarda, tam bir deneyim yaşayabilmek için oyun içi mağazalardan satın alımlar yapmak zorunda kalıyoruz. Dünya genelinde, ücretsiz oyunlara yapılan harcamalar bildiğiniz gibi dudak uçuklatacak seviyede ve büyük yayıncılar da bu yolla hatırı sayılır bir gelir elde ediyorlar.

Ülkemizdeki Oyun içi Satın Alımlar Oyunfor

Ülkemizdeki Oyun içi Satın Alımlar Ne Seviyede?

Peki bizim ülkemizde durumun gidişatı nedir? Oyun alışverişi dendiğinde ülkemizde akla gelen ilk ticaret markalarından olan Oyunfor.com tarafından yapılan açıklamaya bakılırsa, normalleşme süreci ile alışverişlerin Mayıs ayında yeniden yükselişe geçerek tavan seviyeye ulaştığı söyleniyor.

Uluslararası seksen beşten fazla oyun firmasının ülkemizdeki yetkili satıcısı olan Oyunfor.com, Nisan ayına göre % 16 oranında bir artışın söz konusu olduğu söylenir iken, 2021 yılının Mayıs ayına göre de bu artış % 27.

Platformlara göre yapılan dağılıma baktığımızda, PC için Mart, Nisan ve Mayıs aylarında sırası ile % 27, % 26 ve % 24 olduğu görülür iken, bu durum konsollar kapsamında ise Mart ayı için % 13, Nisan ve Mayıs aylarında ise % 14. Mobil cihazlar için ise Mart ve Nisan aylarında % 60 ve Mayıs ayında da % 62 olduğu söyleniyor.

Açıklanan rakamlara göre oyuncuların en çok oyun içi satın alım yaptığı oyunların başında PUBG Mobile geliyor;

  1. PUBG MOBILE
  2. Valorant
  3. Garena Free Fire
  4. Call of Duty Mobile
  5. League of Legends
  6. PUBG: New State
  7. Apex Legends Mobile
  8. CS:GO
  9. Roblox
  10. Arena of Valor

Oyunfor.com tarafından belirtilene göre, geride bıraktığımız üç ayda en fazla oyun içi satın alımın yapıldığı il İstanbul olmuş. Mart ve Nisan aylarının ikincisi Ankara ve Mayıs ayının ikincisi ise İzmir olmuş. Üçüncülük sırasında ise tam tersi bir durum söz konusu. Mart ve Nisan aylarına İzmir ve Mayıs ayına da Ankara egemen olmuş. Bu illeri, her üç ay için dördüncü sırada Bursa ve beşinci sıra Antalya takip ediyor.

Son olarak, 21-30 yaş aralığındaki oyuncuların Mart, Nisan ve Mayıs aylarında sırası ile % 49, % 51 ve % 50 oranı ile daha çok oyun içi satın alım yaptıkları görülüyor. 18-21 aralığındaki oyuncularda bu oranlar ilk iki ay için % 5 ve Mayıs için % 4 olmuş. Otuz yaş üştü oyuncular ise Mart ve Mayıs için % 46’lık kısmı oluşturmuş iken, Nisan ayında bu oran % 44 olmuş.

Exit mobile version