Ubisoft Satın Alım Tekliflerine Açık Olduğunu Söylüyor

Bakalım başta Microsoft, Sony ve Tencent'tan bir hamle gelecek mi?

Ubisoft Satın Alım Tekliflerine Açık Olduğunu Söylüyor

Ünlü Fransız yayıncı Ubisoft satın alım telifleri için kapının kapalı olmadığını söylüyor. Ne var ki bunun için her şeyi göze almış durumda da değiller. Son gerçekleştirilen finansal konferansta, Üst Yönetici Yves Guillemot tarafından yapılan açıklamanın detayları haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Küçük Ölçekli Assassin’s Creed Oyunu Geliştiriliyor Olabilir


Bildiğiniz gibi bu seneye Microsoft’un Activision Blizzard satın alımı ile bomba gibi bir başlangıç yapmıştık. Yetmiş milyar gözden çıkartılarak yapılan bu satın alım ile Amerika menşeli yayıncının bünyesindeki bütün stüdyolar ve oyun serileri Xbox Game Studios çatısı altına geçme aşamasında. Tabii ki yapılan incelemeler sonucunda onay çıkar ise.

Hal böyle olunca, yapılan incelemelerden onay çıkması ile satın alımın gerçekleşmesi durumunda, bir sonraki adımın ne olacağını merak eder olmuştuk. Başta Electronic Arts olmak üzere oyun dünyasındaki diğer büyük şirketler ile ilgili iddialar ve söylentiler ortalıkta dolaşıyor olsa da, şimdilik resmi bir yeni gelişme yok. Son olarak Ubisoft tarafından da konuyla ilgili olarak ilginç bir açıklama geldi.

Fransız yayıncı, oyun dünyasına Assassin’s Creed, Far Cry, Just Dance, Prince of Persia, Splinter Cell, Tom Clancy’s, Watch Dogs ve Rayman gibi birçok kaliteli marka ve For Honor ve The Crew 2 dahil birçok kaliteli oyun kazandırmıştı. Riders Republic ve Steep gibi ekstrem spor oyunlarıyla da karşımıza çıkan Ubisoft, beklenen finansal konferansını dün itibarıyla gerçekleştirdi.

Ubisoft Satın Alım için Yeşil Işık Yaktı

Bu konferans sırasında, Activision Blizzard ve Bungie satın alımlarından sonra Ubisoft’un potansiyel bir satın alıma açık olup olmadığı soruldu. Üst Yönetici Yves Guillemot, şirket olarak her şeyi göze almadıklarını ama bu fikre de tamamıyla karşı olmadıklarını dile getirdi.

“Her daim çalışanlarımızın, oyuncularımızın ve hissedarlarımızın çıkarına kararlar alıyoruz. Ubisoft bağımsız kalabilir. Yeteneğe, sektör kademesine ve basın bildirilerinde gördüğünüz geniş popüler fikri mülkiyet portföyüne sahibiz. Fikri mülkiyetlerimiz, eğlence ve teknolojideki en büyük küresel oyuncular tarafından beğenildi. Buna ek olarak, eğer bizi satın alma teklifi olsaydı, yönetim kurulu bunu bütün hissedarlarımızın çıkarına olacak şekilde değerlendirmiş olacaktı tabii ki.”

Sizin de gördüğünüz üzere Ubisoft, bünyesindeki geliştirici ekiplere ve bu bağlamda da markalarına oldukça güveniyor olduğunu açık bir şekilde dile getiriyor. Ne var ki gelecekte yapılacak olan bir satın alım teklifi için de kapıyı kapatmış değil. Bu açıklama elbette başta Microsoft, Sony ve Tencent’ın ilgisini çekmiş olabilir. Bakalım önümüzdeki günlerde bir başka büyük bomba patlar mı? Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version