Ubisoft Önemli Bir İsmi Daha Kaybetti

Patrick Plourde artık bağımsız bir danışman olarak görev yapacak...

Ubisoft Önemli Bir İsmi Daha Kaybetti

Önemli bir isim daha Ubisoft çatısı altından ayrıldı. Patrick Plourde, her ne kadar Fransız yayıncı için bağımsız danışmanlık görevi yapacak olsa da, bundan böyle bağımsız olarak hareket edebilecek. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Ubisoft Yeni Prince of Persia Oyunu Geliştiriyormuş


Ubisoft çatısı altında on dokuz yıldır görev yapan Patrick Plourde, şirketin hem köklü hem de önemli çalışanlarından biriydi. Tom Clancy’s Rainbow Six: Lockdown oyununda Bölüm Tasarımcısı pozisyonunda bulunmuş olan Plourde, zaman içerisinde Assassin’s Creed ve Rainbow Six serisi ve Far Cry 3, Child of Light ve Watch Dogs 2 oyunları genelinde Yaratıcı Yönetmen, Oyun Tasarımcısı, Baş Oyun Tasarımcısı dahil birçok farklı pozisyonda bulunmuştu.

Patrick Plourde Ubisoft’tan Bağımsız Çalışacak

Yaklaşık yirmi yıllık bir sürenin ardından Patrick Plourde, artık Fransız yayıncının çatısı altında çalışmayacak. Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile ayrılık haberini duyurmuş olan ünlü isim, her ne kadar Ubisoft bünyesinde çalışmayacak olsa da, bağımsız yaratıcı danışmanlık yaparak eski şirketine destek olmaya devam edecek. Bunun yanı sıra, bazı kişisel projelerine de vakit ayıracakmış.

“R6 Vegas, AC, FC3, CoL, WD2… Bu muazzam oyunlarda Ubi’deki herkes ile işbirliği yapmak ayrıcalık olmuştu! Artık, Ubisoft ile çalışmaya devam edeceğim ve bazı kişisel projelerime vakit harcayacağım bağımsızlık yaratıcı danışmanlığa başladığımı paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.”

Söylediğine göre Plourde’ın zamanının büyük bir kısmı yine Ubisoft ile geçecek olmasına rağmen, bulunduğu pozisyon itibarıyla herhangi bir onaya gerek duymadan kendisine de vakit ayırabilecekmiş.

Bildiğiniz gibi geride bıraktığımız zaman içerisinde Fransız yayıncı birçok ismi kaybetmişti. Bir kısmı Far Cry 6, bir kısmı da Assassin’s Creed Valhalla oyununun geliştirme ekibinde yer almış geliştiriciler idi. Ayrılıkların bir kısmı birçok defa gündeme gelen taciz skandalları ve cinsiyet ayrımcılığı sonucunda yaşanmış iken, geri kalanları ise verilen ücretin yetersizliği ve başka şirketlerden gelen teklifler oluşturuyor.

Bakalım bu ayrılığın Fransız yayıncıya geri dönüşü ne şekilde olacak, Assassin’s Creed, Far Cry ve olası yeni Watch Dogs oyunlarının geliştirilme süreçlerine nasıl yansıyacak? Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version