Ubisoft Ghost Recon: Breakpoint ile NFT Kullanımına Başladı

Bakalım daha başka hangi Ubisoft oyunlarında NFT kullanılmaya başlanacak?

Ubisoft Ghost Recon Breakpoint ile NFT Kullanımına Başladı

Ubisoft Ghost Recon: Breakpoint ile NFT dünyasına giriş yapmaya başladı. Halihazırda beta aşamasında olan program, dört yıllık bir girişimin ilk adımı olacak. Peki ileride daha başka Ubisoft oyunu bu programa dahil olacak mı? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Anno 1404 History Edition Ücretsiz Dağıtılıyor!


NFT’ler, son dönemde popülaritesini iyiden iyiye arttırmış durumdalar. Türkçesi Geri Ödenemeyen Jeton olarak tanımlanabilen bu sistem, bir dijital blokzincirde depolanıp da benzersiz ve değiştirilemez veri birimi anlamına geliyor. NFT’ler fotoğraflar, videolar, üç boyutlu modeller, sesler ve daha başka dijital dosyalar ile ilişkilendiriliyor.

Günümüzde birçok sektörde kullanılıyor iken, Valve yıllardır Steam Pazarı ve Counter-Strike: Global Offensive, DOTA 2 ve daha birçok oyunda NFT kullanıyordu. Şimdi ise Ubisoft bunu kendi oyunlarında kullanmaya başladı.

Ubisoft Ghost Recon: Breakpoint ile NFT Kullanmaya Başladı

Ubisoft Quartz adı verilen bu ekosistemin ilk öncüsü ise Clancy’s Ghost Recon: Breakpoint olacak. Verilen bilgiye göre Quartz, oyun içi kozmetikleri kendi NFT’lerine dönüştürecek. Her birinin kendisine özgü seri numarası ve satın alan geçmişi olacak. Bu eşyalara ise Digit adı verilecek ve oyuncular, iki tarafın anlaştığı rakamlar üzerinden diledikleri gibi taşıt, silah ve ekipman kapsamında Digit alım-satımı yapabilecekler. Dahası ise bu Digitler, Ubisoft Quartz dışındaki farklı platformlarda da satılabilecek. Bu da NFT’lerin esas amacına da hizmet etmiş olacak, ki sistemin esası da bu oluyor.

Fransız yayıncı tarafından belirtilene göre, program halihazırda beta sürecinde ve Tezos adı verilen blokzincir kullanılıyor olmasına rağmen şimdilik belirli bölgelerde mevcut.

Ubisoft Quarz basın bildirisinde, bunun dört yıllık blokzincir teknolojisinin ve kendi çoklu evren girişiminin ilk adımı olduğu söyleniyor. Şu an için Fransız yayıncının bünyesindeki başka bir markada Digit kullanımının olup olmayacağı resmiyet kazanmamış iken, ilerleyen zaman zarfında yeni bir duyuru ile karşılaşabilmemiz olası.

Son olarak, Fransız yayıncının haricinde, Amerika menşeli yayıncı Electronic Arts ve Rockstar Games için çatı şirketi olan Take-Two Interactive de blokzincir teknolojileri ve NFT’ye giriş yapmaya hazırlanıyor.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Diğer büyük yayıncılar da NFT kervanına katılmalı mı? Düşüncelerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Exit mobile version