Ubisoft 45 Çalışanının İşine Son Veriyor

Üzücü süreç devam ediyor...

İşten çıkartma dalgası Fransız yayıncı ile tam gaz devam ediyor. Yaşanan yeni gelişmeyle, Ubisoft 45 çalışanının işine son vermeye hazırlanıyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: The Crew Motorfest Steam Mağazasına da Geliyor


Oyun sektöründeki işten çıkartmalar tam gaz devam ediyor. Hatırlayacağınız üzere son olarak SEGA, 240 çalışanının işine son vermek durumunda kalmıştı. Ayrıca Relic Entertainment da bağımsız bir yatırımcı tarafından satın alınarak Japon oyun devi ile yollarını ayırmıştı. Şimdi ise Ubisoft yeni işten çıkartma dalgası ile karşımızda.

Ubisoft 45 Çalışanının İşine Son Noktayı Koydu

Hatırlayacağınız üzere Fransız firma, 2023 yılının sonlarına doğru 124 çalışanı ile yollarını ayırmak durumunda kalmıştı. Genel olarak yıl boyunca işine son verilen çalışan sayısı ile 1000 üzerindeydi. Gerçekleştirilen bir önceki işten çıkartma dalgası daha çok Kanada tarafında iken, şimdi de Asya-Pasifik başta olmak üzere küresel dağıtım birimleri yeniden yapılandırılıyor. Bu bağlamda da 45 çalışanın işine son veriliyor. Gerekçe olarak da ‘operasyonları düzene koymak’ ve ‘kolektif etkinliği geliştirmek’ gösterilmiş.

“Geride bıraktığımız birkaç ayda, Ubisoft içindeki her ekip, uzun vadeli başarı için daha konumlanmamız adına, operasyonlarımızı düzene koymanın ve kolektif etkinliğimizi geliştirmenin yollarını arıyordu. Bu bağlamda, bugün Küresel Yayıncılık merkezi ve APAC (Asya-Pasifik) yapılandırmalarımızı daha etkin ve faal yaklaşım ile pazar evrimine adapte edebilmek için yeniden organize ettiğimizi duyuruyoruz. Bu değişiklikler genel olarak 45 pozisyonu etkileyecek.”

Ubisoft, bu kararların kolay alınmadığını ve etkilenen meslektaşlarına kapsamlı destek olacaklarını söylüyor iken bu zamana kadar şirkete bulunulan katkılar için de teşekkür edilmiş.

Ubisoft Plus Premium ve Ubisoft Plus Classics Duyuruldu

Bildiğiniz gibi yeni yıla işten çıkartmalar ile girmiştik. Ocak ayında Microsoft 1.900 çalışanının işine son vermek durumunda kalmış iken, 900 işten çıkartma ile PlayStation, 670 çalışan ile Electronic Arts, 240 çalışan ile SEGA takip etmişti. Bunların dışında, Riot Games de yaklaşık olarak 530 çalışanı ve Embracer Groupd da 1.400 çaışanı ile yollarını ayırmak durumunda kalmıştı.

Exit mobile version