Twitch’te Yılın En Çok İzlenen Oyunları Açıklandı

Bilin bakalım baş sırada hangi oyun var?

Twitch’te yılın en çok izlenen oyunları listesi netlik kazandı. Bakalım kullanıcıların yıl boyunca hangi oyunlara daha çok ilgi göstermişler? Listenin detayları haberimizde.


İlginizi Çekebilir: GTA 5’in PS5 Fragmanı Dislike Rekoru Kırdı


Zaman zaman yaşanan skandal olaylara rağmen, Twitch çoğu kullanıcının ve yayıncının tercih ettiği yayın platformu oluyor. Amazon şirketinin sahibi olduğu Twitch Interactive tarafından yönetilen platform, yıl boyunca popüler olan oyun, müzik ve yayıncı ile yayınlarına ve eSpor turnuvalarına sahne oluyor.

Rainmaker ve SteamElements ortaklığında, platformları, içerik üreticilerini ve bunlarla alakalı trendleri kapsayan canlı akış verilerinin paylaşıldığı State of Stream üzerinden, 2021 yılı boyunca Twitch platformunda en çok izlenen oyunların listesi yayınlandı.

Twitch’te Yılın En Çok İzlenen Oyunları Hangileri Oldu?

Bahsi geçen listeye göre, Grand Theft Auto V, 2.1 milyar saat ile bu yılın en çok izlenen oyunu oldu. Çıkışının üzerinden sekiz yıl geçmesine rağmen, sürekli olarak güncellenen içerik zenginliğine bakacak olursak, aslında çok da şaşırılacak bir durum değil. Ne var ki, Rockstar Games şirketinin bu verilere bağlı olarak büyük bir kaosa döndüğü iddia edilen bir sonraki ana oyun için çok da acele etmeyebileceğini tahmin edebiliriz.

Listenin ikinci sırasında Riot Games tarafından geliştirilmiş olan League of Legends var. MOBA türünün ünlü temsilcisi, 1.8 milyar saat izlenmiş. Üçüncü sırada ise Epic Games şirketinin Fortnite’ı yer alıyor. Dizi, film, ve oyun sektörünün simgesel karakterlerinin bir diğer uğrak noktası olan ünlü Battle Royale oyununun, Twitch üzerinde tam bir milyar saat izlenmiş olduğunu görebiliyoruz.

Twitch'te Yılın En Çok İzlenen Oyunları Fortnite

Rainmaker ve SteamElements ortaklığında hazırlanan listenin tamamı ise şöyle:

Siz bu liste hakkında ne düşünüyorsunuz? Rockstar Games tarafından geliştirilen oyunun baş sırada yer alması sizi şaşırttı mı? Bunun yanı sıra, size göre bulunduğu sırayı hak etmeyen oyun var mı? Düşüncelerinizi yorum kısmında belirtmeyi ihmal etmeyin.

Exit mobile version