Türkiye’de Oyun Konsollarına Ek Vergi Kararı!

Konsol almak artık hayal oldu.

Türk oyuncuları üzecek yeni bir karar ile karşınızdayız. Türkiye’de PlayStation, Xbox ve Nintendo Switch ürünlerine ek yüzde 50’ye varan vergi getirildiği açıklandı. Yeni nesil konsol fiyat tahminlerini konuştuğumuz şu günlerde ek vergi kararı gündeme bomba gibi düştü. Türkiye’de oyun konsollarına ek vergi kararı. İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: Sony’den Şaşırtan PlayStation 5 Kararı! Türkiye Etkilenecek mi?


Oyun Konsollarına Ek Vergi Kararı

Türkiye’de PlayStation, Xbox ve Nintendo Switch ürünlerine ek yüzde 50’ye varan vergi getirildiği açıklandı. Gümrük sayfasında paylaşılan bilgilere göre sanayi ürünleri ile oyun konsolları, karnaval eşyası, golf sopası gibi eşyaların ithalatında ilave gümrük vergisi uygulanacak.

Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe giren vergi kararı, oyun konsolları üzerinde yüzde 5 ile 50 arasında ek verginin önünü açıyor. Bu karar sonrasında yeni nesil konsolların resmi çıkış fiyatlandırması Türk oyuncularının gözünü korkutmuş durumda.

Oyun Konsollara Ek Vergi Kararı499 dolar ile 549 dolar arasında bir fiyat etiketine sahip olacak iddiaları ile gündeme gelen PlayStation 5’in Türkiye pazarında 6.500 TL, hatta 7.000 bin TL‘yi geçecek bir fiyatlandırmaya sahip olması bekleniyor. Bu karar sonucunda firmaların nasıl bir aksiyon alacağı ise merak konusu.

2019 yılında, son 6 aylık sürenin ardından bilgisayar, tablet ve telefonlar için fiyat uygulamaları yeniden  düzenlenmişti. Son yayınlanan karara göre, taksit ile alınan telefonların taksitleri bitene kadar satış işlemleri yasaklanmıştı ve oyun konsolları için yüzde 20 vergi dahil edilmişti.


Peki ya siz ek vergi hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle ve diğer takipçilerimiz ile paylaşmayı unutmayın.

 

Exit mobile version