Türk Yönetmen X-Men Filmleri ile Gündeme Oturdu

Türk yönetmen X-Men filmleri hazırladı. Dünyanın dört bir tarafında haber oldu.

Türk yönetmen X-Men filmleri Jean Grey

Türk yönetmen X-Men filmleri hazırladı. Bugüne kadar çektiği kısa filmlerle birçok ödüle layık görülen Mahmut Akay, kendi imkanları ile X-Men temalı iki farklı kısa film hazırladı. Marvel evreninin en sevilen evrenlerinden X-Men’den Jean Grey ve Wolverine için kısa filmler hazırlayan Akay’ın işleri, birçok farklı mecra tarafından haberleştirildi.

X-Men, Marvel tarafından piyasaya sürülen çizgi romanlar arasında en sevilenlerdendi. Sadece çizgi romanlarda kalmayan seri, sonrasında çizgi dizilerden uzun metraj filmlere hatta video oyunlarına kadar taşınmıştı. X-Men içerisinde yer alan Wolverine gibi karakterler, çizgi roman takipçilerinin en sevdiği karakterler arasına girmeyi de başarmıştı.


İlginizi çekebilir: X-Men: New Mutants Ertelendi


X-Men evreninin en çok gördüğümüz karakterlerinden bir diğeri ise Jean Grey olmuştu. Bugüne kadar filmlerde ve dizilerde en çok ele alınan karakterlerin başında gelen Grey, birçok kez farklı formlarında karşımıza çıkmıştı.

Mahmut Akay ise X-Men evreninin en tanınmış karakterlerinden Jean Grey ve Wolverine için iki farklı kısa film hazırladı. Grey ve Wolverine’in kişiliklerine odaklanan yönetmen, ortaya etkili iki film çıkarmayı da başardı.

Türk yönetmen X-Men filmleri ile izleyenleri mest etti

Jean Grey karakterleri film dünyasında ismini Fox tarafından hazırlanan X-Men filmlerinde duyurmuştu. Famke Janssen tarafından canlandırılan karakter, birçok sahnesi ile akıllara kazınmıştı. 2006 yılında yayınlanan X-Men: The Last Stand, Dark Phoenix’i beyaz perdeye taşıyan ilk film olmuştu. Geçtiğimiz sene, bu sefer Game of Thrones’dan tanıdığımız Sophie Turner, Dark Phoenix olarak Jean Grey karakterine hayat vermişti. İki güçlü aktirist tarafından canlandırılmasına karşın beyaz perdedeki Jean Grey karakteri, X-Men evreninin hayranları tarafından pek beğenilmemişti.

Mahmut Akay ise karakteri farklı bir noktadan ele alarak, oldukça beğenilen bir iş ortaya koymayı başardı. Çevresinden ziyade daha çok kendisiyle mücadele eden Jean Grey’in aklından geçenlere odaklanan Akay, ortaya hemen aşağıda izleyebileceğiniz kısa filmi çıkardı.

Mahmut Akay yakın zaman önce yayınladığı Grey Cafe isimli kısa filminden birkaç ay önce ise unutulmaz karakter Wolverine’e odaklandığı Close Shave isimli bir başka filmi izleyenleriyle buluşturmuştu. Çizgi roman dünyasının en tanınmış karakterlerinin başında gelen Wolverine’e farklı bir bakış açısı sunan Akay’ın bu yapımı da oldukça beğeni toplamıştı.

Exit mobile version