Türk PlayStation 5 Oyunu Geliyor

Ne güzel bir şey ülkemizde böyle girişimci insanların olması.

2018 yılında kendi imkanlarıyla geliştirdiği ilk Türk konsolunun sahibi Ufuk Anteplioğlu‘ndan yeni bir haber var. Bundan 2 yıl önce yerli konsolumuzu üreten ve bunu çalışır halde gözler önüne sunan Anteplioğlu, şimdi de Playstation 5 için bir oyun geliştirme süreci içerisinde. Projekt: Polygon olarak adı geçen oyun için ayrıntılar haberimizde. Türk Playstation 5 Oyunu geliştiriliyor olması bizleri şimdiden heyecanlandırdı.


İlginizi Çekebilir: Ubisoft Türkiye Temelleri Atıldı!


Türk PlayStation 5 Oyunu Geliyor!

Oyunun geliştirme aşamasına başlayan Ufuk Anteplioğlu bu sefer yalnız değil. Bu projede kardeşi Doğan Anteplioğlu‘nu da yanına alan Ufuk, gücüne güç katarak yoluna devam ediyor.

Mobil uygulama pazarında yaptıkları projelerle 100’den fazla ülkeye ve 100 binlerce kişiye ulaşan Ufuk Anteplioğlu, yeni oyun projesinde kardeşi Doğan Anteplioğlu’nun da bulunduğunu ve mobil pazardaki başarılarını konsol sektörüne de taşımak istediklerini belirtti.

Türk Playstation 5 oyunu

Ayrıca Ufuk Anteplioğlu yaptığı açıklamada;

Poligon tarzında bir oyun geliştiriyoruz ve tüm oyuncular deneyimlemek isteyecek. Oyun birçok farklı türü içinde barındırıyor ama temel olarak bakacak olursak ‘Battle Royale’ tarzında bir oyun olduğunu söyleyebiliriz. Yalnız burada şuna dikkat çekmek istiyorum. Diğer ‘Battle Royale’ oyunlarından çok daha farklı içerik ve mekaniklere sahip olarak çıkmasını planlıyoruz. Günümüzde ‘Battle Royale’ en çok sevilen türlerden biri. Yine de bizim oyunumuz farklı içerikleri ile birlikte ‘Battle Royale’ modunu seven sevmeyen, tüm oyuncuların deneyimlemek isteyeceği bir oyun yaptığımızı düşünüyoruz.

Yeni nesil konsollar için oyun geliştirdiğinden bahseden Anteplioğlu, sözlerine şunları da ekledi.

Yeni nesil cihazlar çıktığı zaman optimizasyon kontrolü yapıp hem eski, hem de yeni nesil modellerde aynı anda yayımlamayı hedefliyoruz.

Xbox tarafında şuan da elimizde test edebileceğimiz herhangi bir Xbox One cihaz yok. Oyunu çapraz platform olarak hazırlamaya başladığımızdan dolayı bir Xbox cihazı temin ettiğimiz andan itibaren Xbox’a da oyunu çıkartmanın çok fazla vakit almayacağını düşünüyoruz.

Biz de bu ekibe bu girişimlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Süreci takipte kalıp tüm ayrıntıları sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Anteplioğlu kardeşlere kolaylıklar dileriz.

Sizlerin de konuyla alakalı fikirleriniz varsa hemen aşağıda bulunan yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz. Ayrıca Facebook ve Twitter adreslerimizi takip ederek oyun gündeminden anlık olarak haberdar olabilirsiniz.

Exit mobile version