Türk Halkı En Çok Hangi Oyunlara Para Harcıyor?

Ocak 2020 verileri elimizde..

Türkiye En Çok Para Harcanan Oyunlar Listesi Türkiye

Türkiye, oyun pazarının ve oyuncu kitlesinin hızla yükseldiği ülkelerden birisi olarak öne çıkıyor. Peki Türk halkı geçtiğimiz ay en çok hangi oyunlara para harcadı? İşte en çok para harcanan oyunlar listesi!


İlginizi Çekebilir: Xbox Kullanıcılarına Cyberpunk 2077 Sürprizi!


En Çok Para Harcanan Oyunlar Listesi!

Oyunfor tarafından yayınlanan yeni veriler hepimizin merak ettiği o soruya ışık tuttu. Yeni verilere geçmeden önce eski verileri gözden geçirelim.

Not: Verdiğimiz bilgilerde geçerli olan oranlar ve sıralamalar oyun satın alırken yapılan harcamalara göre değil, oyun içi satın alımlara göre derlenmiş olup farklı veri gruplarına göre farklılık gösterebilir.

2019 yıl sonu verilerine göre en çok para harcanan oyunlarda platformların ağırlığı mobil oyunlarda yüzde 50, bilgisayar oyunlarında yüzde 44 ve konsol oyunlarında yüzde 6 seviyesinde idi. Yani oyuncular en çok mobil oyunlarda ve bilgisayar oyunlarında oyun içi satın alımlar yapıyor.

Ocak 2020 verilerine göz attığımızda ise bu listede hafif bir değişikliğin olduğu göze çarpıyor.

Yeni verileri incelediğimizde platformların ağırlığının bilgisayar oyunlarında yüzde 55, mobil oyunlarda yüzde 40 ve konsol oyunlarında yüzde 5 seviyesine geldiğini görmekteyiz.

Yani bilgisayar oyunlarında yapılan oyun içi satın alımlarda artış görülürken, mobil oyunların ve konsol oyunlarının oransal olarak gerilediğini görmekteyiz.

Peki Ocak 2020 döneminde en çok oyun içi satın alımların yapıldığı ya da bir başka deyişle en çok paranın harcandığı oyunlar hangileri oldu?

  1. PUBG Mobile – Mobil
  2. FIFA 2020 – PC
  3. League of Legends (LoL) – PC
  4. Lords Mobile – Mobil
  5. World of Warcraft – PC
  6. Roblox – PC
  7. PUBG – PC
  8. Call of Duty: Mobile – Mobil
  9. PES 2020 – PC
  10. FM 2020 – PC
  11. Knight Online – PC
  12. Metin 2 – PC
  13. Zula – PC
  14. Travian – PC
  15. Blade and Soul – PC

En çok para harcanan ilk on beş oyuna baktığımızda listede konsol platformunda yapılan harcamalar bakımından öne çıkan bir oyun göremiyoruz. Buna ek olarak mobil oyun tarafında ise üç oyun yer alıyor.

PUBG Mobile çıkışından bu yana geçen uzun süreye karşın hala ilk sırada yer alıyorken dördüncü sıradaki Lords Mobile ve sekizinci sıradaki Call of Duty: Mobile onu takip ediyor.

Geriye kalan on iki oyun ise bilgisayar platformundan oluşuyor.


Peki sizin en çok para harcadığınız oyunlar hangileri? Bu liste hakkındaki görüşlerinizi ve sizin kendi listenizi de yorumlarda bekliyoruz.

Exit mobile version